Wymiana łańcucha w GS500
• Strona 1 z 1
Wymiana łańcucha w GS500
Witam
Chciałbym się dowiedzieć czy wymiana zestawu napędowego w gs500 (2000r.) to skomplikowana czynność? Czy można to zrobić samemu czy koniecznie udać się do warsztatu?
Jak się tak temu przyglądnąłem to wychodzi na to że wystarczy zdjąć koło, odkręcić dekiel silnika, pod spodem pewnie trzeba odkręcić zębatkę założyć nową, podobnie z tyłu poskładać i jazda.
dobrze myślę?
Pozdrawiam
Alister
Chciałbym się dowiedzieć czy wymiana zestawu napędowego w gs500 (2000r.) to skomplikowana czynność? Czy można to zrobić samemu czy koniecznie udać się do warsztatu?
Jak się tak temu przyglądnąłem to wychodzi na to że wystarczy zdjąć koło, odkręcić dekiel silnika, pod spodem pewnie trzeba odkręcić zębatkę założyć nową, podobnie z tyłu poskładać i jazda.
dobrze myślę?
Pozdrawiam
Alister
- Alister
- Świeżak
Nie zabardzo dobrze myślisz bo jeśli miałbyś nie rozpinać łańcucha to trzeba zdemontować wachacz.
A jeśli chciałbyś rozpiąć go to potrzebne specjalne narzędzie(zakówarka do łańcuchów napędowych)
A jeśli chciałbyś rozpiąć go to potrzebne specjalne narzędzie(zakówarka do łańcuchów napędowych)
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
- salsafreak
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości