Suzuki gsx-r 750 srad rozrzad
• Strona 1 z 1
Suzuki gsx-r 750 srad rozrzad
witam mam pytanie
jaki jest koszt wymiany rozrzadu + regulacja zaworow ? mam przejechane 30 tysiecy i zastanawiam sie ze chyba pora sie zabrac za wymiane .
[/quote]
jaki jest koszt wymiany rozrzadu + regulacja zaworow ? mam przejechane 30 tysiecy i zastanawiam sie ze chyba pora sie zabrac za wymiane .
[/quote]
- stifler
- Świeżak
Tu masz cennik przykładowego serwisu pod Warszawą:
http://3fun.pl/index.php?id=447
Nie żebym polecał, ale ceny możesz obejrzeć.
http://3fun.pl/index.php?id=447
Nie żebym polecał, ale ceny możesz obejrzeć.
-
hefron - VIP Åšcigacz.pl
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
Ale z drugiej strony jak oddasz do jakiegoś lipnego serwisu to więcej Ci zepsują niż naprawią. Ja tak zrobiłem - ostatni raz!!
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Meciek a skąd wiesz, że ten jest dobry? Bo kasują za wszystko przynajmniej x2 ?
Synchronizacja gaźników w takim sprzęcie jak GS500 - 122zł
Normalnie to nie kosztuje więcej niż 50zł. Czasem widywałem 70zł - w ASO.
Praktycznie to robota na max 30min jak piwo przy tym pijesz i papierosa palisz. Jak chcesz to się uwiniesz w 10min. Odkręcić 2 śruby, zdjąć bak, zdjąć 2 zaślepki, podłączyć wakuometry, pokręcić 1 śrubką. Założyć z powrotem zaślepki, podłączyć zbiornik. Przykręcić 2 śruby. Robota dla przedszkolaka. Fakt, że trzeba mieć do tego wakuometry, dlatego uważam, że cena 50zł jest ewentualnie do przyjęcia.
Synchronizacja gaźników w takim sprzęcie jak GS500 - 122zł
Normalnie to nie kosztuje więcej niż 50zł. Czasem widywałem 70zł - w ASO.
Praktycznie to robota na max 30min jak piwo przy tym pijesz i papierosa palisz. Jak chcesz to się uwiniesz w 10min. Odkręcić 2 śruby, zdjąć bak, zdjąć 2 zaślepki, podłączyć wakuometry, pokręcić 1 śrubką. Założyć z powrotem zaślepki, podłączyć zbiornik. Przykręcić 2 śruby. Robota dla przedszkolaka. Fakt, że trzeba mieć do tego wakuometry, dlatego uważam, że cena 50zł jest ewentualnie do przyjęcia.
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
No i właśnie mylisz się. Jak łańcuch nie hałasuje to rozrząd zostaw w spokoju. A już na pewno nie po 30tys.km. Nadgorliwość gorsza od faszyzmu.
A luzy zaworowe wyreguluj, bo to bardzo ważna czynność serwisowa mająca bezpośredni wpływ na żywot silnika.
A luzy zaworowe wyreguluj, bo to bardzo ważna czynność serwisowa mająca bezpośredni wpływ na żywot silnika.
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
"Zdzisiu" w garażu zrobi to taniej , ale czy lepiej....?
-------------------------------------------------------- | www.3fun.pl robiÄ™ to co lubiÄ™, lubiÄ™ to co robiÄ™...
-
2can - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości