XJ 600
• Strona 1 z 1
XJ 600
witam
kupiłem własnie yamahe xj 600 87rok. wracałem nia do domu i na postoju zaczoł m iszarpac moto az zgasł.....na pych palił dobrze i na obrotach jedzie ok jak spadaj to szarpie........jak włacze swiatł to głsnie silnik.....ponaładowaniu akumulatora zapalił na starter bez problemu a;e po jakis 20min jazdy juz nie mogłem go odpalic na stater.....po mierzeniu okazuje sie ze podczas jazdy prad gdzies ucieka napeicie spada..........mzoe ktos miał taki problem
prosze o jakeis wskazówki................
kupiłem własnie yamahe xj 600 87rok. wracałem nia do domu i na postoju zaczoł m iszarpac moto az zgasł.....na pych palił dobrze i na obrotach jedzie ok jak spadaj to szarpie........jak włacze swiatł to głsnie silnik.....ponaładowaniu akumulatora zapalił na starter bez problemu a;e po jakis 20min jazdy juz nie mogłem go odpalic na stater.....po mierzeniu okazuje sie ze podczas jazdy prad gdzies ucieka napeicie spada..........mzoe ktos miał taki problem
prosze o jakeis wskazówki................
Yamaha XJ 600
"Lepszy celulit w reku niz silikon w TV"
- drakon-00
- Świeżak
siemka mialem podobnie jednak ja mialem stary akumulator...i prawdopodobnie zwarcie na pozycji OFF od swiatel...moto zaczynal szarpac i sie dusic potem mozna bylo jechac tylko na wolnych obrotach...raz jak staralem sie dotrzec do domu to niechcacy wlaczylem swiatla a tu szok moto zaczelo ciagnac...tak jakby na OFF ' ie mialo zwarcie...wymien aku i bedzie ok......kurde pospieszyles sie bo ja moja nie szarpiaca sprzedaje :p hehe pozdro
nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
heh no szkoda ;p ale dzieki za porade ide zaraz to sprawdzic.......co mi sie wydaje ze to cos z przełocznikiem tylk oze mi szarpie na właczonych.......i wczoraj znikły mi pozycje;/ zarówk isie nie spaliły a pozycji nei ma.........wogole byłemw servisie yamahy zeby sprawdzic czy to regler czy cos innego i niestety nie poradzili sobie........trzeba znalesc dobrego elektryka moze zna ktos kogos w okolicach kłodzka???
Yamaha XJ 600
- drakon-00
- Świeżak
może być jak poszło jedno lub więcej uzwojeń to nie będzie ładowania,
Suzuki GSX-R 750 (olejak)
-
lukaszbiernacki - Świeżak
ale czekaj to chyba nie to bo tam jest alternator bezszczotkowy (prądnica) iec chyba nei ma uzwojenia tylko dwa magnesy z tego co widziałem.......moze wiecie jak sprawdzic która czesc alternatora nei działa???
Yamaha XJ 600
- drakon-00
- Świeżak
sluchaj opchnij swoja xj i kupuj ode mnie u mnie wszystko dziala ok i po znajomosci z forum oddam ci taniej 

nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)

-
Szopekk - Świeżak
Jeśli chcesz to ja mam też XJ 600 do sprzedania.
Rocznik 1997 z obudowÄ… w niebieskim malowaniu.
7000zł do uzgodnienia
Rocznik 1997 z obudowÄ… w niebieskim malowaniu.
7000zł do uzgodnienia
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl

-
Szopekk - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości