Silniki do motocykli, gdzie mozna kupic uzywane???
• Strona 1 z 1
Silniki do motocykli, gdzie mozna kupic uzywane???
Witam,
Mam takie pytanie do wszystkich bo szukalem i nigdzie nie moge znalesc punktu badz miejsca gdzie mozna kupic uzywane w calosci silinki do motocykli.. A chodzi mi glownie o silnik od np. Kawasaki ninja 250ccm. Prosze o odpowiedz gdzie moge go znalesc [ oprocz allegero i ebay:) ]
Pozdrawiam
Mam takie pytanie do wszystkich bo szukalem i nigdzie nie moge znalesc punktu badz miejsca gdzie mozna kupic uzywane w calosci silinki do motocykli.. A chodzi mi glownie o silnik od np. Kawasaki ninja 250ccm. Prosze o odpowiedz gdzie moge go znalesc [ oprocz allegero i ebay:) ]
Pozdrawiam
...''Zycie zaczyna sie po 10tyÅ› obortow/min''...
- mlody-nsr-
- Świeżak
Cóż za kunsztowne pytanie w google mozesz znaleźć.
Nie wiem zawsze kazdy sie zali że tego niema nie może znaleźć i jest takich ludzi cała masa a jak ja składam motor i mi coś trzeba jakies czesci do motorów to zawsze znajde do miesiaca czasu co mnie tylko interesuje.
jesli kombinujesz z wstawieniem wiekszego silnika do moto bo ten ci sie zatarł i jezdzisz takim japonskim moto a nie masz 1500 na cylinder to powiem ci ze to poroniony pomysł i nie wiesz jescze nic o budowie motorów i ilosci problemów. Wiem bo nie jeden rozłozyłem naprawiałem itp.
Jak dbasz tak masz jak szukasz tak znajdziesz.
Nie wiem zawsze kazdy sie zali że tego niema nie może znaleźć i jest takich ludzi cała masa a jak ja składam motor i mi coś trzeba jakies czesci do motorów to zawsze znajde do miesiaca czasu co mnie tylko interesuje.
jesli kombinujesz z wstawieniem wiekszego silnika do moto bo ten ci sie zatarł i jezdzisz takim japonskim moto a nie masz 1500 na cylinder to powiem ci ze to poroniony pomysł i nie wiesz jescze nic o budowie motorów i ilosci problemów. Wiem bo nie jeden rozłozyłem naprawiałem itp.
Jak dbasz tak masz jak szukasz tak znajdziesz.
cztery w rzędzie wjedzie wszędzie
- HWC
- Świeżak
Nom to fakt, dopiero zaczynam przygode z moto.. I tak jak mowisz planuje wstawic cos wiekszego ale nie Ty pierwszy mi odradzasz.. Tak wiec pozostaje mi chyba tylko zorbienie obecnego motoru.. Ale dzieki za odp
- mlody-nsr-
- Świeżak
Ona nie jest zatarta, robilem w niej remnt kapitalny ale cylinder dalem do tulejowania i dalem nowy tlok vertex'a. Docieralem przez 1000km i potem juz z czasem coraz szybciej prawda, i co sie okazalo, ze nie ma mocy.. Zmierzylem kompresje i ma tylko 7atmosfer;/ Nie wiem co sie stalo ale luz pomiedzy cylinder a tlok nie wynosi tak jak powinien 0,05 tylko juz 0,2. Ale tak to jezdzila puki nie rozebralem tylko ze 130km/h to max...
- mlody-nsr-
- Świeżak
Takie patenty jak tulejowanie to w zuku albo jelczu wywrotce sobie mozesz zrobic
ale nie w japoncu na nicasilowym cylindrze.
Tuleja rozszeza sie za szybko i motor sie zaciera przy średnich temperaturach przy jakich nicasilowy cylinder nie powinien tak łapać temepratury. To cała technologia wynosząca te 125 na piedestał mocy obrotów i szybkości w stosunku do długowiecznosci.
Motor twoj się zaciera poprostu albo juz to sie stało także kolejny remącik sie szykuje
Powiedz ile chcesz i czy jest zarejestrowana czy nie i jak wyglada to moze ja kupie.
remont kapitalny to wymiana wału wszystkich uszczelniaczy tłoka cylindra ustawianie wszystkiego i wymiana wyeksploatowanych gratow jesli wystapią wiec wątpie ze dokonałes kapitalnego remontu bo takowy kosztuje w granicach 4000 zł A na tanszze zamienniki niemasz co patrzeć bo bedzie to amo co teraz.

Tuleja rozszeza sie za szybko i motor sie zaciera przy średnich temperaturach przy jakich nicasilowy cylinder nie powinien tak łapać temepratury. To cała technologia wynosząca te 125 na piedestał mocy obrotów i szybkości w stosunku do długowiecznosci.
Motor twoj się zaciera poprostu albo juz to sie stało także kolejny remącik sie szykuje

remont kapitalny to wymiana wału wszystkich uszczelniaczy tłoka cylindra ustawianie wszystkiego i wymiana wyeksploatowanych gratow jesli wystapią wiec wątpie ze dokonałes kapitalnego remontu bo takowy kosztuje w granicach 4000 zł A na tanszze zamienniki niemasz co patrzeć bo bedzie to amo co teraz.
- HWC
- Świeżak
kurde 650zł w bloto! ;/ masakra a chcialem kupic oryginalny zestaw tlok + cylinder itp w serwisie hondy..
A wiec jest ona zarejestrowna i ubezpieczona, Cala czarna, nowe klocki przod. Nie wiem za ile taki motorek moze pójść - 4000zł - 3500zł ?
A wiec jest ona zarejestrowna i ubezpieczona, Cala czarna, nowe klocki przod. Nie wiem za ile taki motorek moze pójść - 4000zł - 3500zł ?
- mlody-nsr-
- Świeżak
GS-stefan 170 ? Podaj mi numer ramy jak mozesz co ?
I mam nadzieje ze lipy nie kleisz z tym 170 ?
Taki motor jest wart 2500 zł max tak jak rynek dyktuje ceny. Ze wzgledu na konieczność remontu i nieoryginalny alkier skoro mówisz ze cała czarna. + mozliwość zaistnienia innych czynników powypadkowych bo nikt nie maluje motoru jak tylko po wypadku czy glebie
A ja ostatnio kupuje czesci do CBR 125 tak tanio ze h** plastik 130 zł linka 30
A do NSR plastik kosztuje ok 800-1000 zł
I mam nadzieje ze lipy nie kleisz z tym 170 ?
Taki motor jest wart 2500 zł max tak jak rynek dyktuje ceny. Ze wzgledu na konieczność remontu i nieoryginalny alkier skoro mówisz ze cała czarna. + mozliwość zaistnienia innych czynników powypadkowych bo nikt nie maluje motoru jak tylko po wypadku czy glebie

A ja ostatnio kupuje czesci do CBR 125 tak tanio ze h** plastik 130 zł linka 30
A do NSR plastik kosztuje ok 800-1000 zł

- HWC
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości