kiedy wymieniac olej w lagach ?
• Strona 1 z 1
kiedy wymieniac olej w lagach ?
mam wrazenie ze mnie mechanik chce naciagnac na koszty wymiany oleju w lagach.taka operacja z olejem miałaby kosztowac koło 130 zl,a ja nie jestem przekonany czy w ogole jest taka potrzeba.bo nie wiem po co tak naprawde to sie robi ..
- Miłosz
- Świeżak
jak to po co?????????dzieki temu olejowi kolo trzyma sie drogi.... ona caly czas pracuje przelatujac pod cisnieniem przez kanaliki... wiec jak kazda czedsc moto ulega on zuzywaniu jak przez np temperature zmienia swoja gestosc i tak amortyzator nie spelnia juz swoej roli jak powinien... gdzies chyba czytalem ze co ok 10 000km sie wymienia....(ale glowy za to nie daje)
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Jeśli będzie to robił przy okazji wymiany uszczelniaczy to już wcale bym się nie zastanawiał. I w drugą stronę też. --> jeśli wymienia ci olej to niech przy okazji wymieni uszczelniacze.
Inaczej nie ma sensu.
Co do ceny to się nie wypowiadam bo nie wiem ile to koszuje. U siebie w motorkach dwa razy wymieniałem sam.
Inaczej nie ma sensu.
Co do ceny to się nie wypowiadam bo nie wiem ile to koszuje. U siebie w motorkach dwa razy wymieniałem sam.
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości