Problem Yamaha bw`s
• Strona 1 z 1
Problem Yamaha bw`s
Posiadam YAMAHĘ BW`s/MBK BOOSTER z 1998 roku. Niedawno coś się z nim stało. W ogóle nie chciał palić. Zaprowadziłem go do mechanika a on stwierdził że do wymiany jest tłok,pierścienie...(cały zestaw), i do tego filtr powietrza, a wszystko przez to że w filtrze powietrza brakowało części. Mój skuter był tuningowany (przez firmę POLLINI) i odblokowany to jest pewne bo leciał ponad 80 km/h. Problem w tym że ja za bardzo się na tym nie znam. Oto dane które mam wpisane w papierkach:
Marka-YAMAHA
Typ-4PC(MBK YA 50R)
Silnik-MINARELLI
Pojemność skokowa-49,2 cm3
Moc-3,70 kW przy 6,250 obr. na min.
Cylinder-3KJ10
Głowica-3YJ00
Przewód ssawy-4FK
Gaźnik-TK4FK
Koło pasowe napędzające-3AA
Ogranicznik prędkości-------
Proszę o pomoc w doborze tłoka,cylindra...itd. oraz filtra powietrza który pasowałby idealnie do mojego skutera Dużo jest cylindrów MINARELLI, i dlatego proszę doświadczone osoby o pomoc ! Z góry dziękuję ! Proszę pisać na forum lub gg 3893097 !
Marka-YAMAHA
Typ-4PC(MBK YA 50R)
Silnik-MINARELLI
Pojemność skokowa-49,2 cm3
Moc-3,70 kW przy 6,250 obr. na min.
Cylinder-3KJ10
Głowica-3YJ00
Przewód ssawy-4FK
Gaźnik-TK4FK
Koło pasowe napędzające-3AA
Ogranicznik prędkości-------
Proszę o pomoc w doborze tłoka,cylindra...itd. oraz filtra powietrza który pasowałby idealnie do mojego skutera Dużo jest cylindrów MINARELLI, i dlatego proszę doświadczone osoby o pomoc ! Z góry dziękuję ! Proszę pisać na forum lub gg 3893097 !
-
patryk111111 - Świeżak
1. Czy do tego skuterka, do baku leje siÄ™ benzynÄ™ czy etylinÄ™ (benzynÄ™ zmieszanÄ… z olejem) ? Obok baku jest zbiorniczek na olej, ale nie jestem pewny czy do baku leje siÄ™ czystÄ… benzynÄ™. ProszÄ™ o pomoc !
2. PlanujÄ™ (bo muszÄ™
) wymienić filtr powietrza. Niewiem co lepiej zrobić. Czy kupić zwykły oryginalny filtr powietrza czy w tuningowy, stożkowy filtr powietrza( Nie wiem czy przy wymiane tłoku i cylindra można od razu założyć stożek i jeździć przy docieraniu). Dodam że mój skuter ma zdjęte blokady i jest stunigowany przez firmę POLLINI. Proszę o pomoc ! Z góry dziękuję !
2. PlanujÄ™ (bo muszÄ™

-
patryk111111 - Świeżak
Do zbiorniczka na olej lejesz olej a do baku lejesz czystÄ… benzyne i ona potem ci siÄ™ sama miesza
I nie lejesz zadnej etyliny tylko tak jak wyżej napisałem
Filtr powietrza kup taki jaki miałes bo jak kupisz tuningowy(stożek) to będziesz musiał regulować gaźnik i prawdopodobnie wsadzic inną dysze główną.
Pisze sie ''Polini'' a nie Pollini
Do wymiany masz cylinder,tłok,pierscienie czy sam cylinder ? i czy cylinder jest w dobrym stanie? jeżeli chodzi o sam tłok z pierscieniami to prawdopodobnie będziesz musial zmierzyc cylinder.. masz żeliwny czy nikasilowy? jeżeli żeliwny to możesz zrobić cylinder i kupić tłok na nadwymiar, powinni tobie powiedzieć o jakich ma być wymiarach
pozdro!

I nie lejesz zadnej etyliny tylko tak jak wyżej napisałem

Filtr powietrza kup taki jaki miałes bo jak kupisz tuningowy(stożek) to będziesz musiał regulować gaźnik i prawdopodobnie wsadzic inną dysze główną.
Pisze sie ''Polini'' a nie Pollini

Do wymiany masz cylinder,tłok,pierscienie czy sam cylinder ? i czy cylinder jest w dobrym stanie? jeżeli chodzi o sam tłok z pierscieniami to prawdopodobnie będziesz musial zmierzyc cylinder.. masz żeliwny czy nikasilowy? jeżeli żeliwny to możesz zrobić cylinder i kupić tłok na nadwymiar, powinni tobie powiedzieć o jakich ma być wymiarach

-
gba4 - Bywalec
Dzięki za porady ! Chciałem kupić stożek ale skoro trzeba będzie regulować gaźnik i zmieniać dyszę to się powstrzymam. Wie ktoś gdzie mogę kupić oryginalny filtr powietrza ( w internecie lub w okolicach Siedlec) ? Co powinien posiadać taki filtr ? Mechanik powiedział że to właśnie przez filtr wszystko się popsuło, bo był niekompletny. Wewnątrz filtra była tylko gąbka. Cylinder dałem do szlifu, a tłok do wymiany. Jeszcze raz dziękuję za wasze porady. POZDRO 

-
patryk111111 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości