Chłodzenie silnika CBR 600 F2
• Strona 1 z 1
Chłodzenie silnika CBR 600 F2
Witam,
Od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem F2-ki i mam pytanie co do chłodzenia, po pierwsze jak spuścic stary płyn chłodzący z układu i jaki nowy płyn zalać, czy u was (tj. użytkowników) tez wskazówka na trasie opada poniżej połowy od pędu powietrza i skacze powyżej połowy np. na swiatłach no i trzecie pytanie najważniejsze dlaczego jest tak gorąco w dupsko od powietrza z silnika. Moze to wina tego ze z dwóch wlotów które mam po bokach jeden otwór z kazdej strony jest zatkany jakąs czarną gumą i gorące powietrze za wolno ucieka??? U was tez tak sie całe siedzenie nagrzewa???
Od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem F2-ki i mam pytanie co do chłodzenia, po pierwsze jak spuścic stary płyn chłodzący z układu i jaki nowy płyn zalać, czy u was (tj. użytkowników) tez wskazówka na trasie opada poniżej połowy od pędu powietrza i skacze powyżej połowy np. na swiatłach no i trzecie pytanie najważniejsze dlaczego jest tak gorąco w dupsko od powietrza z silnika. Moze to wina tego ze z dwóch wlotów które mam po bokach jeden otwór z kazdej strony jest zatkany jakąs czarną gumą i gorące powietrze za wolno ucieka??? U was tez tak sie całe siedzenie nagrzewa???
GS 500E, 91r -> CBR 600 F2 | http://bikepics.com/members/blatomasz/93cbr600/
-
blatomasz - Świeżak
żeby spuścić płyn musisz odkręcić waz gumowy od pompy wody z lewej strony motocykla (obok dźwigni zmiany biegów) napełnić możesz praktycznie każdym markowym płynem dostępnym na rynku. ale najlepiej jest zaopatrzyć sie w jakiś płyn w sklepie motocyklowym. wskazówka pokazuje ci prawidłowo i reszta tez ma tak być.
pozdro.
pozdro.
-
gregorycbr - Świeżak
czyli to normalne ze siedzenie tak sie nagrzewa i grzeje mocno dupsko? i zdjęcie tych zaslepek na wyloty nic nie da?
-
blatomasz - Świeżak
nic ci nie da. W gorace dni, szczegolnie stojac w korkach ma sie piekarnik pod tylkiem. Z temperatura wszystko jest w porzadku. Na trasie jest ponizej polowy. Stajac na kilku swiatlach z rzedu wlacza sie wentylator. Jezeli chodzi o wymiane plynu. Jak juz ci napisal kolega sciagasz waz przy pompie wody i zlewasz plyn (przechyl motocykl, zeby wszystko dokladnie zlecialo). Kupujac nowy plyn warto zaopatrzyc sie w nieco wiecej. Kiedy zalejesz plyn warto odpowietrzyc uklad chlodzenia odkrecajac charakterystyczna srubke (drain bolt) przy pompie wody oraz obciskajac dokladnie wszystkie gumowe weze.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
hehe jak miałem cbr f3 to wydawało mi się że dość mocno grzeje ale teraz jak mam erłana to brachu normalnie jak bym siedział w piekle to dopiero grzeje w dupsko 

AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
Dzieki za odpowiedz Panowie, trzeba bedzie sie jednym słowem przyzwyczaic, albo szybciej zapier... wtedy ten problem nie wystepuje ;p
To teraz tak na koniec ostatnia prośba o podpowiedz jak odpowietrzyc uklad hamulcowy z przodu skoro sa 2 zaciski i kazdy ma swoj odpowietrznik, trzeba bedzie założyc 2 rurki ze strzykawkami i ciągnąć jednoczesnie czy jak bo jakos nie moge sobie tego wyobrazic. Dodam ze zawsze zmieniam płyn poprzez wyciaganie starego i dolewanie swiezego az w strzykawce zaczne ciagnąc nowy płyn.
To teraz tak na koniec ostatnia prośba o podpowiedz jak odpowietrzyc uklad hamulcowy z przodu skoro sa 2 zaciski i kazdy ma swoj odpowietrznik, trzeba bedzie założyc 2 rurki ze strzykawkami i ciągnąć jednoczesnie czy jak bo jakos nie moge sobie tego wyobrazic. Dodam ze zawsze zmieniam płyn poprzez wyciaganie starego i dolewanie swiezego az w strzykawce zaczne ciagnąc nowy płyn.
-
blatomasz - Świeżak
-
blatomasz - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości