Zobacz wątek - NIE MOGĘ URUCHOMIĆ
NAS Analytics TAG

NIE MOGĘ URUCHOMIĆ

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

NIE MOGĘ URUCHOMIĆ

Postprzez ansuzu » 25/5/2008, 19:11

Witam!!!!!!!!
Potrzebuje pomocy ,może ktoś sie spotkał z tym przypadkiem.Mam SUZUKI GSXR 600 SRAD 110KM , motor jest po wymianie świec zapłonowych , czyszczeniu gażników i regulacji , chodził jak złotko , ale po przejechaniu kilkudziesięciu kilosków , dostawał chwilowej czkawki i przechodziło , jak go odkręcałem to nagle wszystko wracało do normy.
Pewnego dnia wyjechałem na przejażdżke i nagle zaczął słabnąć i na przejeżdzie kolejowym zgasnął , ni stąd , ni zowąd i nie chce zapalić,a jak zapali to tak się nie wykręca na obroty , tylko dławi silnik.
było spawdzane już wszystko , a ten jak zaczarowany nie chce się wykręcać , albo nie chce wcale zapalić , zachowuje sie jakby zalewało gażniki, mam prosbe jeśli ktoś wie co to jest , to niech poradzi co zrobić - moto stoi , czy mogła paść elektronika?
ansuzu
Świeżak

Postprzez hugo2003 » 25/5/2008, 23:21

czesc elektronika ro raczej nie.... powodow moze byc wiele ...alebo ssanie pociagniete (jesli ma gazniki) zalana swieca lub swiece i pali na np 2-3gary zapchany-e gazniki... zle swiece ..wykrec je i zobacz jak wygladaja....przeczysc i wkrec!!a moze tez byc pompa paliwa...
Motorynka Pony

WSK 125 (1983r)

MZ ETZ 251

GSX 600F

ZX 9 R (moje oczko w głowie)
hugo2003
Mieszkaniec forum

Postprzez Adam M. » 26/5/2008, 01:03

W takim wypadku, gdy motocykl po serwisie chodzi jak zlotko przez kilkadziesiat kiloskow a potem czkawka to wracasz do warsztatu gdzie robiles to wszystko i dajesz im szanse naprawic spartolona robote.
Zeby precyzyjnie ci odpowiedziec musisz precyzyjnie sformuowac pytanie, a tego nie zrobisz bo sie na mechanice nie znasz i nie masz jak zdiagnozowac silnika.
Tak ze radze wrocic do serwisu.

Adam M.
Adam M.
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê