Yamaha r6 nie pali
• Strona 1 z 1
Yamaha r6 nie pali
Witam wszystkich miałem małą wywrotkę i po niej nie mogę odpalić mojej r6 2004 rok . Motor zgasł odrazu po wywrotce dodam że uszkodził mi się licznik nie wiem czy to może być przyczyną mimo że jest uszkodzony tylko wyświetlacz kilometrów . Mechaniory mówią że powinien palić nawet bez licznika . Dziś sprawdziłem nie ma iskry i pompa paliwa nie chodzi tak jak by coś je odcieło czy jest jakis wyłącznik wypadkowy ? A jescze jedno pali mi się dioda z kluczykiem . Dzięki za jakąkolwiek pomoc .
- PawcioV6
- Świeżak
kumplowi po ostrym gruzie nie chciał odpalić, dyskoteka sie zrobiła na wyświetlaczu, odpalił na pych, po wyłączeniu i włączeniu było wszystko ok, ale chyba Twoj bike ma wiekszy problem.
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
nie wiem czy stosuje się to w motocyklach,ale w samochodach jest wyłącznik udarowy tzn,że przy jakimkolwiek uderzeniu odłącza on prąd na świece i pompe paliwa. uniemożliwia on dalszą prace silnika po dzwonie itp. moze jest gdzieś ukryte w Twoim motorku jakieś podobne ustrojstwo.
- piotrekkawa
- Świeżak
Byłem w serwisie i mówią 250 i pali ok tylko może jest jakiś inny sposób obejścia imobilizera . wyłącznika szukałem ale nic nie znalazłem wiem że w samochodach są takie rzeczy tylko w motocyklach chyba nie ?
- PawcioV6
- Świeżak
PrzemoR6 napisał(a):A pokazuje sie na wyswietlaczu LCD kod(dwucyfrowy) usterki?
A to nie jest tak że obrotomierz pokazuje jakieś błędy o ile juz są?? tzn tak jest napewno:P ale moze tam cos sie jeszcze wyswietla innego;)
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
Haynes podaje kody od 51 do 56. Wiec moze to 52 a nie 2. Jesli nie-to jest problem, zas 52-"kod z kluczyka nie jest rozpoznawany przez odbiornik". Hayns zaleca najpierw sprawdzenie bezpiecznikow, przewodow(podczas wywrotki mogly sie uszkodzic) i poloczen miedzy odbiornikiem, stacyjka i ECU. Pozatym w poblizu odbiornika nie powinny sie znajdowac inne kluczyki z immobilajzerem(obce fale-zaklucenia). Serwisowka sugeruje tez przy kodzie 52 uzycie "niezarejestrowanego" kluczyka lub kluczyk jest USZKODZONY.
- PrzemoR6
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości