Suzuki GSX 600 F - gaśnięcie po rozgrzaniu.
• Strona 1 z 1
Suzuki GSX 600 F - gaśnięcie po rozgrzaniu.
Witam wszystkich zajawkowiczów jazdy na jednośladzie :) Na początku chciałby zaznaczyć ze skorzystałem z opcji "szukaj " jednak nie mogłem znaleść odpowiedzi na moją zagwozdke. Od dwóch tyg. jestem szczęśliwym posiadaczem GSX 600 F z 92r. Suzi była sprowadzona z Holandii z tamtejszego salonu Suzuki i jest w naprawde świetnym stanie. Objawy które zaczeły mnie niepokoić to takie iż po przejechaniu kilku kilometrów po dobrym rozgrzaniu, zazwyczaj jak zatrzymuje się na światłach potrafi czasami zgasnąć co przy jezdzie po mieście w korkach i od świateł do świateł potrafi być naprawde uciążliwe. Objawy są jeszcze takie ze gdy staram się dodać delikatnie gazu na postoju to słychać jakby lekkie dławienie, sytuacja ta ma miejsce tylko po rozgrzaniu. Jezeli chodzi o eksploatacje to tak: w zeszłym roku jak tylko została kupiona, był to 09.2007, został wymieniony olej + filtr i świece. Nie jestem do końca przekonany czy robiona była synchronizacja i czyszczenie ale sprzedający zapewniał ze tak (mój szfagier) i to jeszcze w Holandii. Moto odpala dobrze i generalnie sprawuje sie super, przejechałem juz nim ok 500km. i dopiero od niedawna tak gaśnie i to nie zawsze :/ Fakt faktem ze moto stało przez zime w garazu jednak było regularnie odpalane na dłuższy czas zeby sie nie zalewało i troszke jezdzone (ok. 50 km., przez całą zime do kwietnia 2008) i teraz niewiem, czy mam wymieniać świece, może filtr powietrza czy może robić czyszczenie i synchro. gazników, moze to tylko kwestia regulacji obrotów, poradzcie coś, moze mieliście takie objawy? POZDRAWIAM!
-
wujuwawa - Świeżak
Raczej stawialbym na gaznniki, u mnie tak sie dzialo jak ssanie sie przestawilo i nie domykalo do konca.
Suzi GSX 600F `97 | <a href="http://quadylodz.pl"target="_blank">Imprezy integracyjne dla firm</a> | http://bikepics.com/members/the69x/ | http://www.youtube.com/watch?v=lAjMBxQhTGs
-
the69x - Świeżak
Dobra podpowiedz i warto sprawdzic czy ssanie sie calkowicie zamyka, 2 mozliwosc to zapchany uklad wolnych w ktoryms z gaznikow.
Na zime motocykl odstawiamy z pelnym bakiem paliwa i spuszczonym paliwem z gaznikow, wowczas jest najwieksza szansa na bezproblemowa jazde wiosna.
Zadne przepalanie, czy jazdy zima nioe sa z roznych przyczyn dobrym pomyslem.
Adam M.
Na zime motocykl odstawiamy z pelnym bakiem paliwa i spuszczonym paliwem z gaznikow, wowczas jest najwieksza szansa na bezproblemowa jazde wiosna.
Zadne przepalanie, czy jazdy zima nioe sa z roznych przyczyn dobrym pomyslem.
Adam M.
- Adam M.
- VIP Åšcigacz.pl
the69x dobrze mowi !!! z lewej strony moto w tej dziurze w lotce poruszaj ssaniem i znajdsdz tam taka listwe ktora sie rusza wylacz ssanie i sprobuj dopchnac te listwe jesli sie dopchnie tzn ze ssanie jest zle ustawionr i nie zamyka do konca co bedzie dziwnie chodzil na obratach bedzie gasl jak na wolnych a porocz tego kolektory sie przepalaj na ssaniu ... a ile masz na biegu jalowym??? powinno byc cos ok 1250obr/min (przy wlaczonym swietle i rozgranym silniku )
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
miałem identyczny problem ze swoją jak sie rozgrzala to zaczela gasnac.
objawem był za krótki przewód paliwowy przy kraniku i jak sie silnik rozgrzewał to robił sie miękki i zaginał się powodując zator paliwa myślę że u ciebie będzie podobnie miałem identyczne objawy jak tylko troszke ostygł było gitara.
objawem był za krótki przewód paliwowy przy kraniku i jak sie silnik rozgrzewał to robił sie miękki i zaginał się powodując zator paliwa myślę że u ciebie będzie podobnie miałem identyczne objawy jak tylko troszke ostygł było gitara.
...kiedyÅ› GSXF750, Obecnie HONDA CBR 900RR Fire blade
-
swirek13 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości