Crash pady do Gsxf 600?
• Strona 1 z 1
Crash pady do Gsxf 600?
Witam, poszukuje kogoś kto montował crash pady w Suzuki Gsxf 600.Interesują mnie ceny,sklepy i sposoby montażu.Gsxf jest z 1997,stara buda.
600:D Spawacz ram....
- milus
- Świeżak
Bez otworów w ramie i owiewkach będzie ciężko..
ale mógłbyś kupić dowolny, ale dość długi crashpad i założyć go na belce ramy obok chłodnicy oleju (ja tam mam zamocowany główny punkt klatki na silnik i jak narazie się trzyma...
)
Niestety wtedy by trzeba było wyciąć otwór w owiewce, ale myślę że przy dobrym spasowaniu crashpad by go wypełnił i nie rzucało by się w oczy...
tu masz fotkę tego punktu, gdzie przewierciłem ramę. Sorka, że nie zwykłe zdjęcie ale nie chce mi się wrzucać na serwer, a przy okazji reklama będzie, jakby ktoś chciał zamówić klatkę
http://www.allegro.pl/item360073534_klatka_na_silnik_suzuki_gsx_600f_750f_stunt_street.html (otwórz link)
ps: niedługo będę zamawiał w pewnej firmie dorabiane crashpady pod moją klatkę to mogę Ci dać namiar na tą firmę... materiał z jakiego będę zamawiał to Poliamid, czyli tworzywo z którego często się robi crashpady.
Jak zakończę fazę negocjacji ceny to będziemy wiedzieli ile... z tego co się orientowałem to sam materiał kosztuje 45zł, i do tego dochodzi obróbka... Przypuszczam więc że będzie taniej niż kupić crashpady w sklepie
ale mógłbyś kupić dowolny, ale dość długi crashpad i założyć go na belce ramy obok chłodnicy oleju (ja tam mam zamocowany główny punkt klatki na silnik i jak narazie się trzyma...

Niestety wtedy by trzeba było wyciąć otwór w owiewce, ale myślę że przy dobrym spasowaniu crashpad by go wypełnił i nie rzucało by się w oczy...
tu masz fotkę tego punktu, gdzie przewierciłem ramę. Sorka, że nie zwykłe zdjęcie ale nie chce mi się wrzucać na serwer, a przy okazji reklama będzie, jakby ktoś chciał zamówić klatkę

http://www.allegro.pl/item360073534_klatka_na_silnik_suzuki_gsx_600f_750f_stunt_street.html (otwórz link)
ps: niedługo będę zamawiał w pewnej firmie dorabiane crashpady pod moją klatkę to mogę Ci dać namiar na tą firmę... materiał z jakiego będę zamawiał to Poliamid, czyli tworzywo z którego często się robi crashpady.
Jak zakończę fazę negocjacji ceny to będziemy wiedzieli ile... z tego co się orientowałem to sam materiał kosztuje 45zł, i do tego dochodzi obróbka... Przypuszczam więc że będzie taniej niż kupić crashpady w sklepie

MMMOTÓRR!!
- lysy5g1
- Świeżak
Dzięki za info:D Wolałbym sie obejść bez wiercenia w ramie.Twoja klatka niczego sobie:D Swoją drogą już pisałem do kilku sprzedawców crash padów i wszyscy rozkładają ręce.Może macie jakiś pomysł gdzie przymocować je bez ingerencji w ramę:D Wiercenie owiewek mi jakoś specjalnie nie przeszkadza:D
- milus
- Świeżak
mam identyczny problem z moja fzr
tez nie wiem gdzie zainstalowac crashe
a wiercenie w ramie to odpada bo chyba nie jest za dobrym pomyslem
zobacz moze crashe mocowane na wachacz
sam zastanawiam sie nad ich kupnem
lepsze takie niz nic
tez nie wiem gdzie zainstalowac crashe
a wiercenie w ramie to odpada bo chyba nie jest za dobrym pomyslem
zobacz moze crashe mocowane na wachacz
sam zastanawiam sie nad ich kupnem
lepsze takie niz nic
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Ale te crashe i tak chyba nie uchronią owiewek przy glebie, a je chciałbym głównie oszczędzić:D Miałem nadzieje, że ktoś już wymyślił bezinwazyjny sposób montażu crash padów do mojego moto, ale widać sam będę musiał się pobawić w wynalazce.

- milus
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości