problem z motorynką ;]
• Strona 1 z 1
problem z motorynką ;]
MAM PROBLEM Z MOTORYNKĄ PONIEWAŻ JAK JEST ZIMNA TO PALI OD KOPA ALE GDY SILNIK JEST ROZGRZANY TO PO ZGASZENIU JEJ JUŻ NIE ZAPALI. OSTATNIO WYMIENIŁEM ŚWIECE FAJKE PRZEWÓD I USZCZELKE NA GAZNIKU. SZUKAŁEM PODOBNEGO PROBLEMU NA FORUM ALE NIE ZNALAZLEM ALE JEŚLI COŚ PRZOCZYŁEM TO SORY. Z GÓRY DZIEKI ZA ODPOWIEDZ .
- czornyyy
- Świeżak
wczoraj ściągałem dekiel żeby wymienić przewód do świecy i jak zobaczylem co tam jest to sie za glowe chwyciłem plątanina kabli połączonych ze sobą i w dodatku niektóre bez izolacji czy to może mieć cos wspólnego z tą usterką?
- czornyyy
- Świeżak
no to tak, w zapłonie masz taki młoteczek który sie otwiera gdy tłok jest u gury, wiec wez lekko przestaw przerwe zeby była minimalnie wieksza tylko najlepiej zaznacz sobie poprzednie ustawienie, zeby jak nic to nie da (moze silnik gożej chodzic) to powróć do wczesciejszych ustawień
- kepa4379
- Świeżak
a czy może mieć to jakiś związek z aparatem zapłonowym?? bo jak ostatnio patrzyłem to kable były jakoś dziko połączone i prawie wogóle izolacji na nich nie bylo
(tak to jest kupować używanego sprzęciora potem człowiek nie wie co jest grane ;p )

- czornyyy
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa