R6 problem ze swiatlamy tylmijania i stop nonstop swieca sie
• Strona 1 z 1
R6 problem ze swiatlamy tylmijania i stop nonstop swieca sie
Witam, mam taki problem, dojechalem se do domu wysztko bylo ok, jeszcze w ten sam dzien patrze a tu swiatelka tyl nonstop sie pala stopu i mijania, nawet gdy mam wylaczone swiatla, wystarczy zaplon przekrecic i juz swieca sie.... bezpieczniki ok, kable obok lampy wygladajo na ok, jedna rzecz mnie dziwi jak wylanczam zaplon slysze wyraznie przelacznik pod siedzeniem i chya tego wczesniej nie bylo.... jak go wyjme swiatla nadal sie pala nazwa przelacnzika 5EB010 omron 19x8D6, moze kable przy kieronicy? od skrecania zerwaly sie masy brak... jak ktos cos wie prosze o rade bede sprawdzal po majowym weekendzie
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- virus3000
- Świeżak
Re: R6 problem ze swiatlamy tylmijania i stop nonstop swieca
Więkrzy problem masz chyba z ortografią i składnią zdania. Nie chce mi sie nawet odpisywać komuś kto robi mase byków nawet w temacie. 

-
icid - VIP Ścigacz.pl
co prawda jestem dyslektykiem, a bledy wynikaja z szybkiego pisania no i braku polskich liter poza tym nie ma az tylu bykow
nie chcesz to nie czytaj i wypowiadaj sie konkretnie na temat a nie pisowni , co do tematu jest jedna literowka y=i powtorek, limit znakow nic nie mozna sensnie sformulowac
i objasnic w 30 znakach :] aha co do ojczystego jezyka to nie sprawia mi on przyjemnosci ani dumy/pozytku/
z jego znania
Panie icid polecam bys sam zadbal o poprawna pisownie
Pozdrawiam oraz zycze niezapomnianych wrazen w sezonie 2008 :]
ps moze wiecie konkretnie od czego jest ten przelacznik? z tego co sie orientuje od swiatel jest tylko jeden umiejscowiony w okolicach czaszy

Panie icid polecam bys sam zadbal o poprawna pisownie
Pozdrawiam oraz zycze niezapomnianych wrazen w sezonie 2008 :]
ps moze wiecie konkretnie od czego jest ten przelacznik? z tego co sie orientuje od swiatel jest tylko jeden umiejscowiony w okolicach czaszy
- virus3000
- Świeżak
icid napisał(a):Więkrzy problem masz chyba z ortografią i składnią zdania. Nie chce mi sie nawet odpisywać komuś kto robi mase byków nawet w temacie.
Przyganiał kocioł garnkowi. Kolega jak wyjechał za granice to już też polskiego zapomniał.
<b>hornet</b>
-
bolek84 - Świeżak
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
Adam, kolega moze nie wiedziec co znaczy poszukac masy
Czasami sie lapie, ze czytajac Twoje posty pod jakims smietnikiem, dla osoby ktora np nie zajmowala sie elektryka, moze to brzmiec jak zaczepka bezmala..
Natomiast, jesli autor napisal sam o masie ( w tym przypadku ) bedzie wiedzial co ma zrobic.

Natomiast, jesli autor napisal sam o masie ( w tym przypadku ) bedzie wiedzial co ma zrobic.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
ano to ze masz + ktory idzie do lampy i - ktory zapinany jest przez klamke (czujnik) do masy. Jesli masa byla by przetarta np na lampie, szlo by przez rame na mase a nie poprzez klamke ( badz nozny) i wtedy by swiecily. Sadze ze to Adam mial na mysli.
(otwórz link)

-
I tu mozesz sie mylic - dajmy na to niech sie przetrze przewod - przeciez wiazki ukladane sa po wew. stronie stelaza ogona, wiec teoretycznie mozna zmasowac na rame. A czy obieg zamykany jest przez mase czy przez goracy, diabli wiedza - nie widzialem schematu kablowego od tego moto, ale mozna by tak podywagowac , szczegolnie ze klamka czy nozny spokojnie moglby wlasnie do masy laczyc - bylo by to prostrze do wykonania.
Ale jak jest faktycznie - trzeba by przesledzic dokladnie schemat zasilania lamp na ogonie, bieg wiazki i jak laczona jest z zasilaniem --- i to by nam powiedzialo dokladnie, co moze byc przyczyna.
Ale jak jest faktycznie - trzeba by przesledzic dokladnie schemat zasilania lamp na ogonie, bieg wiazki i jak laczona jest z zasilaniem --- i to by nam powiedzialo dokladnie, co moze byc przyczyna.
(otwórz link)

-
virus3000 napisał(a):Witam, mam taki problem, dojechalem se do domu wysztko bylo ok, jeszcze w ten sam dzien patrze a tu swiatelka tyl nonstop sie pala stopu i mijania, nawet gdy mam wylaczone swiatla, wystarczy zaplon przekrecic i juz swieca sie.... bezpieczniki ok, kable obok lampy wygladajo na ok, jedna rzecz mnie dziwi jak wylanczam zaplon slysze wyraznie przelacznik pod siedzeniem i chya tego wczesniej nie bylo.... jak go wyjme swiatla nadal sie pala nazwa przelacnzika 5EB010 omron 19x8D6, moze kable przy kieronicy? od skrecania zerwaly sie masy brak... jak ktos cos wie prosze o rade bede sprawdzal po majowym weekendzie![]()
Pozdrawiam
Ja ostatnio w moim jajku chciałem opuścić trochę dźwignię tylnego hamulca, no i po przekręceniu śruby regulacyjnej "stop" zaczął się świecić. Nie miałem czasu na wnikanie jak działa włącznik światła stopu, więc podniosłem trochę dźwignię i jest OK (zajrzę do tego w wolnej chwili). Może też masz coś skopane z włącznikiem (tylnego lub przedniego hamulca)?
A tak na marginesie: skąd wiesz, że pali się światło stopu i mijania?
W jajku z tyłu jest jedna żarówka z dwoma włóknami i jak pali się stop (jaśniejszy) to ja nie jestem w stanie stwierdzić czy pali się też światło mijania. Czy R6 ma osobne żarówki?
Grzesiek
Suzuki GSX 600F '00
Suzuki GSX 600F '00
-
gmasluch - Świeżak
senekkorzenna napisał(a):simonw (...)
Jak tak raz jeszcze napiszesz, przegryze Ci wszystkie wiazki elektryczne :]
Fakt, no o to mi chodzilo w gruncie rzeczy - pozne godziny odpisywania - jasne ze idzie na rame wiec mostkuje (chociaz powiedzialbym masuje) ale owszem :} This is a point :>
(otwórz link)

-
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa