Suzuki DR 650
• Strona 1 z 1
Suzuki DR 650
Witam. Mam takie pytanie, czy ktoś może mi powiedzieć jak prawidłowo odpalać suzuki dr 650. poprzedni właściciel instruował mnie w ten sposób ze przy odpaleniu mam na wyłączonym zapłonie użyć rozpreznika, przekopać ja a gdy kopniak zrobi sie już twardy mam wtedy włączyć zapłon i odpalać tylko ze on dostaje takiej kompresji ze mogę sobie stać na kopce i podziwiać widoki z góry a ona z ledwością przesuwa sie w dol. Może ja go do końca nie zrozumiałem bo wszystko działo sie dosyć szybko wiec może ktoś ma jakiś pomysł jak to powinno prawidłowo przebiegać? 

- SebaTLR
- Świeżak
Ja Xl 500 odpalałem bez odprężnika tak, że:
-na wyłączonym zapłonie po trochę naciskałem kopniaka aż minął suw sprężania (jak trafisz na sprężanie to na pewno poczujesz, wtedy pulsacyjnie naciskaj kopniak aż przeskoczy przez sprężanie)
-wtedy zapłon na "ON" i z kopa ile siły w nodze! -Wał przy suwach pracy, wydechu i ssania się trochę rozpędzi i pomoże Ci przekopać kompresję.
w tens posób XL praktycznie zawsze odpalała...
-na wyłączonym zapłonie po trochę naciskałem kopniaka aż minął suw sprężania (jak trafisz na sprężanie to na pewno poczujesz, wtedy pulsacyjnie naciskaj kopniak aż przeskoczy przez sprężanie)
-wtedy zapłon na "ON" i z kopa ile siły w nodze! -Wał przy suwach pracy, wydechu i ssania się trochę rozpędzi i pomoże Ci przekopać kompresję.
w tens posób XL praktycznie zawsze odpalała...
MMMOTÓRR!!
- lysy5g1
- Świeżak
Oczywiscie nie "ile sily w nodze", tylko stajesz na kopniaku i musisz sie "bujnac" ciezarem calego ciala z gory w dol - i musi przeskoczyc przez kompresje.
Nalezy jednak uzywac odpreznika w kazdym przypadku, nie jestem pewien czy czasem DR nie ma automatycznego odpreznika, dzialajacego caly czas nie zaleznie od zapalajacego.
Adam M.
Nalezy jednak uzywac odpreznika w kazdym przypadku, nie jestem pewien czy czasem DR nie ma automatycznego odpreznika, dzialajacego caly czas nie zaleznie od zapalajacego.
Adam M.
- Adam M.
- VIP Åšcigacz.pl
Dzięki za pomoc, nawet udało mi sie ja dzisiaj odpalić ale nie był to chyba motocykl dla mnie i wróciła do poprzedniego właściciela. Zdecydowanie lepiej jeździ mi sie moja TL 1000 R. 

Suzuki TL 1000R 2001r
Pozdrawiam Seba
Pozdrawiam Seba
- SebaTLR
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości