GSX 600F(1995) jakie swiece?
• Strona 1 z 1
GSX 600F(1995) jakie swiece?
Witam.
Mam suzuki gsx 600F 1995rok. Musze kupic nowe swiece, ale w sklepie motoryzacyjnym wyskoczyly im dwa modele do wyboru CR9E lub CR9EK, ktore pasuja do mojego motoru?
Dziekuje i pozdrawiam.
A moze ptrzebuje DR8ES? Bo wlasnie sprawdzilem w necie i poczatek z moim numerem ramy sie zgadza GN72B.
// 1. Zerknij do instrukcji
// 2. Niepoprawna nazwa posta
// simonw
Mam suzuki gsx 600F 1995rok. Musze kupic nowe swiece, ale w sklepie motoryzacyjnym wyskoczyly im dwa modele do wyboru CR9E lub CR9EK, ktore pasuja do mojego motoru?
Dziekuje i pozdrawiam.
A moze ptrzebuje DR8ES? Bo wlasnie sprawdzilem w necie i poczatek z moim numerem ramy sie zgadza GN72B.
// 1. Zerknij do instrukcji
// 2. Niepoprawna nazwa posta
// simonw
- darekx82
- Świeżak
wybiez se ktora chcesz z tych
np. dr8es
a tak po za tym, to moglby ktos wytlumaczyc o co kaman z tymi liczbam w nazwie swiecy? np 5,6,7,8,9,10 itp ?
ps:ja powinienem miec w swoim b9es mam jakas xx6x i
roznicy nie widze...

a tak po za tym, to moglby ktos wytlumaczyc o co kaman z tymi liczbam w nazwie swiecy? np 5,6,7,8,9,10 itp ?
ps:ja powinienem miec w swoim b9es mam jakas xx6x i
roznicy nie widze...
SM
-
marcio - Świeżak
te cyfry to jest ich ciepłota, jednak nie należy porównywać tych cyfr pomiędzy markami świec, bo praktycznie każdy producent posiada inną skale.
i coś mi się zdaje że jeszcze żeby było zabawniej jest pomieszane pod innym względem, nie zawsze im większa liczba tym świeca cieplejsza, a im mniejsza tym zimniejsza. Trzeba patrzeć w specyfikacji producenta (producenta świecy)
kiedyś też z tego co pamiętam zalecano stosowanie różnych świec na zime/lato poprostu na zime świece cieplejsze które gorzej odprowadzają ciepło, a na lato zimniejsze które powinny lepiej odprowadzać ciepło (teraz nie jestem pewny czy nie pomyliłem które są które)
i coś mi się zdaje że jeszcze żeby było zabawniej jest pomieszane pod innym względem, nie zawsze im większa liczba tym świeca cieplejsza, a im mniejsza tym zimniejsza. Trzeba patrzeć w specyfikacji producenta (producenta świecy)
kiedyś też z tego co pamiętam zalecano stosowanie różnych świec na zime/lato poprostu na zime świece cieplejsze które gorzej odprowadzają ciepło, a na lato zimniejsze które powinny lepiej odprowadzać ciepło (teraz nie jestem pewny czy nie pomyliłem które są które)
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 1 gość