Zobacz wątek - aprilką trzęsie na boki
NAS Analytics TAG

aprilką trzęsie na boki

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

aprilką trzęsie na boki

Postprzez bruchu » 14/4/2008, 18:57

Panowie mam problem z aprilką sr50 podczas jazdy delikatnie ją trzęsie na boki .Opony są nowe czyli to na pewno nie to .Mechanik twierdzi że to łożysko na ramie bo na tulejach z tyłu nie ma luzu ,Czy ktos juz miał takie efekty specjalne podczas jazdy ,proszę o pomoc .
ile może kosztować taki łożysko i gdzie mogę zamówić
POZDRAWIAM
APRILKA to maszyna nie to nie do zajechania
bruchu
Świeżak

Postprzez Distri » 14/4/2008, 19:33

Należy zadać pytanie jakiego typu jest 'to trzęsienie' ?
Pochodzi z silnika czy, też moto wpada w shimy po przekroczeniu danej prędkości ?
Jeśli to ta druga opcja to problem tkwi w zawieszeniu, w pierwszej kolejności sprawdź luzy w główce ramy (miejsce zejścia się ramy z widelcem), jeśli są to wymień łożyska (znajdź w necie serwisówke od twojego moto to będziesz wiedział jakie to łożyska).
Inną przyczyną może być też, zużyty bądź zły olej w lagach (przednie amory), informację jaki powinieneś wlać również znajdziesz w serwisówce.
Generalnie sprawdź całe przednie zawieszenie (tylne również) pod kątem geometrii - czy wszystko jest proste i czy koła są równo.

Choć z własnej praktyki (i myślę, że się większość ze mną zgodzi) obstawiam łożyska główki ramy.
Distri
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê