Zobacz wÄ…tek - CoÅ› mi terkoczy przy przyspieszaniu
NAS Analytics TAG

CoÅ› mi terkoczy przy przyspieszaniu

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

CoÅ› mi terkoczy przy przyspieszaniu

Postprzez sebawaw » 6/4/2008, 13:42

Witam Was serdecznie. Mam problem . kupiłem pod koniec tamtego roku kawę vn 800, jeździł fajnie ale po zimie pomyłem łancuch i zębatki trochę go naciągnąłem. Teraz jak jade to przy przyspiszaniu coś mi klekocze a właściwie terkocze gdzieś przy napędzie. Skrzynka raczej to nie jest sprzągło działa ale czy moze to być wina łańcucha? Objaw jest tylko przy przyspiszaniu.
Kawasaki vn 800
sebawaw
Świeżak

Postprzez jurekgpx » 6/4/2008, 18:21

mozesz miec nie rowno wyciagniety lancuch i to moze powodowac takie efeky
jurekgpx
Świeżak

Postprzez sebawaw » 7/4/2008, 09:47

Smarowałem smarowałem ale też go naciągałem i wydaje mi się że źle koło naciągnałem i mógł łańcuch jakiegoś przekoszenia dostać
Kawasaki vn 800
sebawaw
Świeżak

Postprzez elco » 7/4/2008, 18:02

sprawdz naciag lancucha w roznych miejscach albo na stopce centralnej albo poprzetaczaj delikatnie motocykl. Nie powinno byc wiekszej roznicy na calej jego dlugosci. Bardzo czestym objawem takiego zachowania jest nierownomiernie rozciagniety lancuch. Pozniej posprawdzaj czy na zebatkach nie ma zbyt duzego luzu i przede wszystkim upewnij sie czy to kolo jest dobrze ustawione.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

wielkie dzieki za sugestie

Postprzez sebawaw » 9/4/2008, 10:19

No i udało mi sie coś zrobić . Majać toche więcej czasu, podniosłem motocykl i zacząłem sie przyglądac łańcuchowi, zębatce i w ogóle całemu napędowi. Pierwsze to mi sie rzuciło w oczy to luz na tylniej zębatce. Miałem trochę wytłuczone gumy w bębnie amortyzujące zębatkę. Popodklejałem gumą i jest bardzo dobrze- żadnego luzu. Wszystko od nowa poskręcałem, łańcuch naciągnąłem i póki co jazda wygląda inaczej.
Kawasaki vn 800
sebawaw
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê