swieca i brak jej kawalka po odkreceniu
• Strona 1 z 1
swieca i brak jej kawalka po odkreceniu
No to tak gdy jechałem swoja aprilia rs 125 w moto obroty spadły do zera i zablokowało sie tylne kolo.zjechałem na bok postałem chwile i odpaliła i jechała ale nie wkręcała sie już na obroty
.gdy dojechałem do domu zgasła mi w bramce.odkręciłem świece i jej cześć była ułamana.czy do wymiany będzie cylinder i tłok??? czy ta cześć może wylecieć ze spalinami?? czy będzie to można jeszcze wyciągnać???

- rafal919
- Świeżak
I co myślisz że mu to uznają?
Ja bym rozebrał góre silnika i zobaczył czy nic tam nie uszkodziło. Prawdopodobnie wyleciało to juz ze spalinami jeżeli był to mały element.

-
Valentino-Rossi-46 - Bywalec
Takie elementy nie wylatujÄ… ot tak sobie z cylindra!
Najpierw muszą narobić trochę bałaganu a później wbijają się w głowicę lub w tłok
Najpierw muszą narobić trochę bałaganu a później wbijają się w głowicę lub w tłok
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
nie ma co gadac tylko trzeba rozbierac i zobaczyc
jak nie zobaczysz to sie nie przekonasz
moze wypadlo a moze nie
a jak rozbierzesz to bedzie wszystko jasne
jak nie zobaczysz to sie nie przekonasz
moze wypadlo a moze nie
a jak rozbierzesz to bedzie wszystko jasne
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
skwy napisał(a):Takie elementy nie wylatują ot tak sobie z cylindra!
hmm.. i jeszcze na własne życzenie ten bałagan powiększył :/
-proponuję nie odpalać więcej silnika zaraz po tym jak sam z siebie zgaśnie i zablokuje tylne koło...
MMMOTÓRR!!
- lysy5g1
- Świeżak
mialem przedwczoraj prawie identyczna sytuacje tzn. mi nic nie zablokowalo bo wykrecalem swiece i jedna sie zlamala tak ze zostal w srodku sam gwint i kawałek porcelanki ze swiecy. po 1 dniu roboty dalo rade ten gwint wykrecic a porcelanke wyjac bez rozkrecania silnika wiec moze najpierw sprobuj jakos to wyjac przyjrzyj sie temu na spokojnie ale nie odpalaj silnika tak jak mowia wyzej. w najgorszym przypadku bedziesz mial tloki do wymiany 

- kamil2oo5
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości