problem z hamulcem
• Strona 1 z 1
problem z hamulcem
nie mogę odpowietrzyć hamulca w GS 500, pomocy jak to zrobić
jak pić to wódke, jak palić to blanty, jak jeżdzić to 200 km/h
-
slawekbrodziak - Świeżak
A po czym stwierdziłeś ze układ jest nieodpowietrzony ??
GS 500E, 91r -> CBR 600 F2 | http://bikepics.com/members/blatomasz/93cbr600/
-
blatomasz - Świeżak
a czy jest możliwe, że nowy płyn hamulcowy zniszczy uszczelki??? bo wydaje mi się że przy manetce zasysa powietrze.... czy naprawiał ktoś kiedyś pompkę hamulcową i czy w ogóle się da naprawić

-
slawekbrodziak - Świeżak
Witam!
Owszem da się naprawić, polega to na wymianie tłoczka i gumowych uszczelek (które zawiera zestaw naprawczy) ale za wszystko dałem około 100 pln tak że pewnie lepiej kupić całom pompkę (np.na allegro). Co do dpowietrzania to był koszmar! wajchowałem chyba z godzine i nic! Po pewnym czasie wpadłem na pomysł (może nie genialny ale skuteczny) dorobiłem pokrywke zbiornikczka płynu z otworem od góry i za pomocą zwykłego pistoletu kompresorowego pod ciśnieniem wpuściłem płyn i narazie wszystko oki!
Owszem da się naprawić, polega to na wymianie tłoczka i gumowych uszczelek (które zawiera zestaw naprawczy) ale za wszystko dałem około 100 pln tak że pewnie lepiej kupić całom pompkę (np.na allegro). Co do dpowietrzania to był koszmar! wajchowałem chyba z godzine i nic! Po pewnym czasie wpadłem na pomysł (może nie genialny ale skuteczny) dorobiłem pokrywke zbiornikczka płynu z otworem od góry i za pomocą zwykłego pistoletu kompresorowego pod ciśnieniem wpuściłem płyn i narazie wszystko oki!
- sławek
- Świeżak
a jak kupie same uszczelki na tłoczek to co?? a chyba lepiej naprawić swoje niż kupić h.. wie co
-
slawekbrodziak - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości