jak dobrać się do świec ??
• Strona 1 z 1
jak dobrać się do świec ??
Siema
W suzuki inazuma. Chce zmierzyc kompresję i przy okazji jaka powinna ona być. Pozdro.
W suzuki inazuma. Chce zmierzyc kompresję i przy okazji jaka powinna ona być. Pozdro.
- b4ndzior
- Świeżak
Inazuma to typowy olejak suzi więc kompresja powinna oscylować około 10 bar na cylinder i wtedy będzie wszystko ok. Jeśli będzie nierówna to znaczy na jednym np: 10 a na drugim 9 to prawdopodobnie przepuszczaję gniazda zaworowe lub prowadnice i znaczy to że sprzęt ma w kołach około 60-70 tys km. Robota to około 1000 złotych i sprzęt śmiga do 100 lub więcej tysi bez niczego. A do świec dobrać się musisz normalnie, po ludzku od góry w głowicy są. dobierz odpowiedni klucz i heja.
zapach benzyny mnie podnieca;)
- Bear
- Świeżak
Bear napisał(a):Inazuma to typowy olejak suzi więc kompresja powinna oscylować około 10 bar na cylinder i wtedy będzie wszystko ok. Jeśli będzie nierówna to znaczy na jednym np: 10 a na drugim 9 to prawdopodobnie przepuszczaję gniazda zaworowe lub prowadnice i znaczy to że sprzęt ma w kołach około 60-70 tys km. Robota to około 1000 złotych i sprzęt śmiga do 100 lub więcej tysi bez niczego. A do świec dobrać się musisz normalnie, po ludzku od góry w głowicy są. dobierz odpowiedni klucz i heja.
....w woli ścisłości olejaki suzuki mają 9.5:1 sprężania

Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
Kedar-88 napisał(a):Bear napisał(a):Inazuma to typowy olejak suzi więc kompresja powinna oscylować około 10 bar na cylinder i wtedy będzie wszystko ok. Jeśli będzie nierówna to znaczy na jednym np: 10 a na drugim 9 to prawdopodobnie przepuszczaję gniazda zaworowe lub prowadnice i znaczy to że sprzęt ma w kołach około 60-70 tys km. Robota to około 1000 złotych i sprzęt śmiga do 100 lub więcej tysi bez niczego. A do świec dobrać się musisz normalnie, po ludzku od góry w głowicy są. dobierz odpowiedni klucz i heja.
....w woli ścisłości olejaki suzuki mają 9.5:1 sprężania
Muszę poprawić kolegę.
To co napisałeś to zgadza się jest to stopień sprężania ale nie jest to ciśnienie sprężania.
Ciśnienie sprężania ma zawierać się 8,75-12,5 bar.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
czyli trafiłem z ta dychą. tak powinno być. oczywiście stopien sprężania to nie to samo co ciśnienie w cylindrach. Cos mi się zdaje panie od bandziorka 1200 że z ta ceną za niego czyli 11,5 tysia za 2005 rocznik jest tak samo jak z tym twoim stopniem sprężania albo był prostowany albo to rocznik 99 tylko ty o tym nie wiesz 

zapach benzyny mnie podnieca;)
- Bear
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości