Moja Aprilia rs 125 Przerywa ;/
• Strona 1 z 1
Moja Aprilia rs 125 Przerywa ;/
Witam. Mam pytanie ? Dlaczego przy 7tyś obrotów moja aprilia przerywa a powyżej 8 tyś obrotów przestaje przerywać i dostaje kopa... Jak można zlikwidować to przerywanie ?
- markosm
- Świeżak
Witam
Miałem podobny problem ze swoja TZRka. Jezeli dobrze rozumie to masz taka "dziure" w mocy w miejscu gdzie nie powinno jej byc. W moim przypadku wystarczylo rozebrac filtr powietrza, oczyscic wklad oraz zmienic dysze w gazniku na nieco wieksza, pozniej lekka regulacja i po problemie. Koszt nie wielki, a poprawa widoczna.
Miałem podobny problem ze swoja TZRka. Jezeli dobrze rozumie to masz taka "dziure" w mocy w miejscu gdzie nie powinno jej byc. W moim przypadku wystarczylo rozebrac filtr powietrza, oczyscic wklad oraz zmienic dysze w gazniku na nieco wieksza, pozniej lekka regulacja i po problemie. Koszt nie wielki, a poprawa widoczna.
- KLU
- Świeżak
Oczywiscie, ze filtr stozkowy pomoze. Ja nie chcialem takiego, gdyz bo zamontowaniu powstaje przeswit pod bakiem i nie bardzo mi sie to podoba. Filtr i dysze mozna kupic w kazdym sklepie z czesciami do motocykli.
Jesli nie masz takiego pod reką to polecam MIELOCHA (otwórz link).
Dysza Główna (otwórz link) cena 9 zł.
Trzeba dobraca odpowiedni rozmiar do gaznika i najlepiej sprawdzic jaka masz teraz.
Zanim jednak zdecydujesz sie kupic to sprawdz czy czyszczenie i regulacja pomoze.
Jesli nie masz takiego pod reką to polecam MIELOCHA (otwórz link).
Dysza Główna (otwórz link) cena 9 zł.
Trzeba dobraca odpowiedni rozmiar do gaznika i najlepiej sprawdzic jaka masz teraz.
Zanim jednak zdecydujesz sie kupic to sprawdz czy czyszczenie i regulacja pomoze.
- KLU
- Świeżak
No to trzeba rozkręcić gaźnik i zobaczyć jaką się ma a następnie kupić delikatnie większą.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości