Zobacz wÄ…tek - sprzeglo czy skrzynia
NAS Analytics TAG

sprzeglo czy skrzynia

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

sprzeglo czy skrzynia

Postprzez lokojones » 6/8/2006, 21:09

mam horneta od jakiegos miesiaca...hornecik 03 z 8-mioma tysiacami na liczniku....problem mam przy wrzucaniu biegow. wiec biegi wbijaja sie raczej poprawnie-czasami jednak nie wskakuja ,,takim szybkim przeskokiem,,w sensie ,ze raz kopne i od razu wchodzi a za drogim razem tylko jakby stawaly w polfazie i musze mu pomawac (dociagac) nie ma przy tym zadnego chrobotania i takich tam ...tak wlasnie dosyc czesto mialem przy wbijaniu 2 i czaasami sporadycznie trojki...zaczelaem podciagac i opuszczac linke sprzegla i dwojeczka -przy dluzszej lince sprzegla-zaczela wbijac sie o niebo lepiej ,ale za to 4-czka potrafila sie w taki sposob zacinac ,w sensie trzeba bylo dopchac...z tego co zauwazylem raczej te wszystkie problemy pojawiaja sie na nizszych obrotach. to jest moj pierwszy manualny motorek takze nie mam pojecia jak te biegi maja sie zachowywac...oczywsice za kazdym razem staram sie ,,kopac te biegi,, z toba sama sila...one jednak w moim odczuciu potrafia wbijac sie inaczej....no i jedyneczka-czasami delikatnym kopnieciem bieg od razu cyknieciem wchodzi ,czasami jak bym hamulec nozny wciskal a czasami -sporadycznie-poprostu odbija mi spowrotem bieg ....dodam ,ze za kazdym razem zaciagam sprzeglo do konca....

pozdrawiam
lokojones
Świeżak

Postprzez PajÄ…k » 6/8/2006, 22:17

hmm możliwe że że biegi wyskakują ? dużo na kole waliłeś biegów bez sprzęgła ? obstawiam przegładki w skrzyni
PajÄ…k
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez PTB_PL » 7/8/2006, 16:48

ja tez tak mam czasami w B6 ale to moja wina bo za lekko wbijam biego i nie dochodzi:) wiec sprobuj mocniej i zobacz czy sa jakies roznice, no i dobrze wyregulowac linke od sprzegla na klamce przy zagrzan ym motocyklu ok3cm skok klamki na luzie powinien byc
No i w góre serca ~ redukcja i powrót do góry
Trzymaj siÄ™ STUNTU
PTB_PL
Świeżak

Postprzez hefron » 11/8/2006, 08:03

W mojej hondzie bylo tak, że nie moglem wrzucic luzu i biegi mi ciężko wchodziły. Za ktoryms razem udało mi się wyregulować sprzęgło tak, że wszystko teraz działa jak w zegarku, a moto mam '93 więc obstawiam sprzęgło bo nie wiem jak można rozpieprzyc skrzynie w 3 lata...
hefron
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê