Kawasaki z 1000 nie wchodzi na obroty
• Strona 1 z 1
Kawasaki z 1000 nie wchodzi na obroty
Cześć.
Mam mały problem z moim motorkiem i proszę o pomoc.
Po zimowej przerwie odpaliłem maszynę i chciałem trochę pojezdzić. poczekałem aż temperatura silnika doszła do 100, potem zaskoczył wentylator spadło do około 95,no i pojechałem . 1...2... i gdy wsadziłem trzeci bieg mocno odkręciłem a motorek zaczął szarpać i na obroty powyżej 7000 nie dało się wkręcić . próbowałem tak kilka razy ale zawsze było to samo, temperatura spadała do około 65 a motor ciągną do 11000 tylko na jedynce,
co moze byc przyczynÄ… .
Mam mały problem z moim motorkiem i proszę o pomoc.
Po zimowej przerwie odpaliłem maszynę i chciałem trochę pojezdzić. poczekałem aż temperatura silnika doszła do 100, potem zaskoczył wentylator spadło do około 95,no i pojechałem . 1...2... i gdy wsadziłem trzeci bieg mocno odkręciłem a motorek zaczął szarpać i na obroty powyżej 7000 nie dało się wkręcić . próbowałem tak kilka razy ale zawsze było to samo, temperatura spadała do około 65 a motor ciągną do 11000 tylko na jedynce,
co moze byc przyczynÄ… .
-
jaq - Świeżak
moze świece. bo Z 1000 to chyba juz na wtrysku a jak nie to moze gaźniki
< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
- PavloRBR
- Świeżak
Sprawdz w trakcie rozgrzewania silnika czy wszystkie cylindry nagrzewaja sie jednakowo, np dotykajac palcem do rur wydechowych. Jezeli tak nie jest to znaczy ze w ktoryms z cylindrow "wypadaja zaplony" zwykle z powodu uszkodzonej lub zalanej swiecy.
Adam M.
Adam M.
- Adam M.
- VIP Åšcigacz.pl
PavloRBR napisał(a):moze świece. bo Z 1000 to chyba juz na wtrysku a jak nie to moze gaźniki
Z1000 produkowany jest od 2003. I jest tylko na wtrysku.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości