motor jest zbyt łagodny... Pomocy!!!
• Strona 1 z 1
motor jest zbyt łagodny... Pomocy!!!
Witam, niedawno mialem problem z uruchomieniem tego mojego sprzeta (gilera nordwest 350) ale jakos sie udalo, jednak nie jestem zadowolony. Motor jest bardzo, bardzo lagodny-wolno zchodzi z obrotow i powoli na nie wchodzi. Co moge zrobic zeby byl bardziej agresywny??
- KubaCybeR
- Świeżak
Re: motor jest zbyt łagodny... Pomocy!!!
KubaCybeR napisał(a): Co moge zrobic zeby byl bardziej agresywny??
Krzycz na niego ,obrazaj

Tak powaznie, mnie to wyglada na problem z gaznikiem(byc moze wystarczy regulacja)jesli nie masz o tym wiekszego pojecia,radze do mechanika
- torowiec
- Świeżak
Linka jest w porzadku...
Jest tam dla mnie cos dziwnego, jeden gaznik ma podcisnienie i w nim jest srubka do regulacji powietrza, natomiast w tym drugim nie ma ani tej srubki ani podcisnienia, jesli chodzi o ustawienie przepustnic to nie otwiraja sie rownomiernie bo ponoc jedna ma sie opozniac wzgledem drugiej (duzej roznicy nie ma jakis 1mm) wiec tak zrobilem, moze to dlatego jest taki muł!
Jest tam dla mnie cos dziwnego, jeden gaznik ma podcisnienie i w nim jest srubka do regulacji powietrza, natomiast w tym drugim nie ma ani tej srubki ani podcisnienia, jesli chodzi o ustawienie przepustnic to nie otwiraja sie rownomiernie bo ponoc jedna ma sie opozniac wzgledem drugiej (duzej roznicy nie ma jakis 1mm) wiec tak zrobilem, moze to dlatego jest taki muł!
- KubaCybeR
- Świeżak
No wszystko sie zgadza-dysza jest w tym drugim gazniku i jej nie ruszalem. Jesli chodzi o podcinsnienie to troche sie "poci" ale ponoc to tak zazwyczaj jest i nie ma wiekszego wplywu. A jakie opoznienie masz na mysli, przepustnic?? Mam je zmniejszyc??
- KubaCybeR
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości