Problem z szybkom
• Strona 1 z 1
Problem z szybkom
Witam tak jak w temacie chciałem przemyć benzynom ekstracyjnom i przez pomyłkę wziąłem rozpuszczalnik Flatolowy czy jakoś tak i zrobiła sie mgiełka na szybce i nie wiem czym teraz pozbyć sie tej mgiełki czyszczę już płynem do szyb a nic to nie daje.Doradzcie coś jak macie jakieś pomysły. POZDRAWIAM
-
jarek20 - Świeżak
- drvall
- Świeżak
Jeżeli zabardzo nie zniczyłeś powierzchni i zmatowienie jest niewielkie, to mozesz je usunąć pastą" Tempo" firmy K2. Tylko uwaga, pasta ładnie poleruje twardy plastik (sposób na zmatowiałe klosze lamp czy kierunkowskazów) jezeli szybę masz z miekkiego nie wypolerujesz. Ale skoro i tak już zepsułeś więc nie masz nic do stracenia, najwyżej kupisz nową. Spróbuj.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Honda cm400 Custom (NC01)
-
Samael - Świeżak
Witam jeżeli mówimy tutaj o szybce, to nie będę zakładał nowego tematu. jaka szybka ładniej się wam podoba czarny mat czy czarna błyszcząca perła??
-
maatiaas - Świeżak
Panowie ja już swoją doprowadziłem do stanu w miarę normalnego ma tylko minimalne ryski a więc teraz może mi powiecie czym usunąć te ryski, miałem kiedyś taką pastę do polerowania obudowy wyświetlacza w komórce myślę że może ona by sie spisała, mgiełki sie pozbyłem chociaż trochę straciłem sił na tarciu

-
jarek20 - Świeżak
to znaczy ?? ze co niby wieczorem byś mógł to bardziej opisać
dołączam zdjęcie tej szybki zdjęcie zrobione z komórki a wiec jakość słaba w rzeczywistości dużo lepiej wyglonda
dołączam zdjęcie tej szybki zdjęcie zrobione z komórki a wiec jakość słaba w rzeczywistości dużo lepiej wyglonda

- Załączniki
-
- Obrazek(01)(03).jpg (51.04 KiB) PrzeglÄ…dane 2195 razy
-
jarek20 - Świeżak
Szyba wykonana jest z poliwęglanu, więc jest dość twarda, jeśli są głębokie rysy to papierem ściernym >=min 2000 ziarno, potem pasta np. temp k2- ostrożnie z obrotami polerki, na koniec jakaś lekko ścierna pasta polerska i Masz nówkę sztukę
- Marian_r6
- Świeżak
Marian_r6 napisał(a):Szyba wykonana jest z poliwęglanu, więc jest dość twarda, jeśli są głębokie rysy to papierem ściernym >=min 2000 ziarno, potem pasta np. temp k2- ostrożnie z obrotami polerki, na koniec jakaś lekko ścierna pasta polerska i Masz nówkę sztukę
Kiedys na forum poruszalem temat polerowania szyby. Nie radze uzywac do takich celow ani wiertarki ani polerki, tylko i wylacznie robic to recznie. (Mimo, iz mialem ustawione obroty polerki na minium i robilem to delikatnie to zmusilo mnie to w ostatecznosci do wymiany szyby.)
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
kildow napisał(a):polecę tekstem z forum onetu:
"Kto myślał, że chodzi o szybkę w kasku wpisywać się"
ja

pomoz to nic nie kosztuje a ratuje..! | viewtopic.php?t=12608 | | zbiorka pieniedzy dla Olafa!wejdz,zobacz,przeczytaj,przemysl.. pomoz. | viewtopic.php?t=19003
-
spoyler92 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości