Popiskiwanie hamulca?
• Strona 1 z 1
Popiskiwanie hamulca?
Mam taki denerwujący problem. Podczas jazdy z przednich hamulców dochodzi odgłos miarowego popiskiwania. Najbardziej jest to słyszalne w przedziale 40 - 70 km/h. Podczas delikatnego dotknięcia klamki hamulca popiskiwanie całkowicie znika, podczas hamowania nie czuć żadnego bicia. Sprawdzałem tarcze na stojaku i na oko nie są krzywe. Gdy kręciłem kołem nie słychać popiskiwania, a jedynie lekkie szuranie, ale to chyba normalne. Klocki nie są zjechane i do końca ich żywotu jeszcze sporo brakuje. Wyjąłem też klocki i przeczyściłem prowadnice, tłoczki chodzą leciutko.
Czy takie popiskiwanie to może być lekko (niezauważalnie) skrzywiona tarcza i jeżeli tak to czy nie byłoby tego czuć na kierownicy przy hamowaniu?
Dodam, że jakiś czas temu miałem szlifa, ale nie było szans, żeby tarcze czegokolwiek dotknęły i potem przez kilkanaście wyjazdów hamulce nie piszczały, przynajmniej tego nie słyszałem, więc chyba to nie skutek tego szlifa.
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Czy takie popiskiwanie to może być lekko (niezauważalnie) skrzywiona tarcza i jeżeli tak to czy nie byłoby tego czuć na kierownicy przy hamowaniu?
Dodam, że jakiś czas temu miałem szlifa, ale nie było szans, żeby tarcze czegokolwiek dotknęły i potem przez kilkanaście wyjazdów hamulce nie piszczały, przynajmniej tego nie słyszałem, więc chyba to nie skutek tego szlifa.
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Szarak
Motorynka ->> Simson ->> MZ 150 ->> Honda Hornet 2005
Motorynka ->> Simson ->> MZ 150 ->> Honda Hornet 2005
-
Szarak - Świeżak
Czy to jest jednostajne piszczenie piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,
czy może okresowe typu pi pi pi pi pi?
Może być że tarcza ma lekkie bicie a może być że masz liche klocki.
Sprawdź dobrze tarcze przyrządem zegarowym jeśli jest oki to wymień klocki na nowe ale jakiegoś renomowanego producenta i po kłopocie.
czy może okresowe typu pi pi pi pi pi?
Może być że tarcza ma lekkie bicie a może być że masz liche klocki.
Sprawdź dobrze tarcze przyrządem zegarowym jeśli jest oki to wymień klocki na nowe ale jakiegoś renomowanego producenta i po kłopocie.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości