Zobacz wątek - NIeszczelny tłumik w RG 80 ,co zrobić ??
NAS Analytics TAG

NIeszczelny tłumik w RG 80 ,co zrobić ??

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

NIeszczelny tłumik w RG 80 ,co zrobić ??

Postprzez zenon165 » 25/7/2006, 14:44

Witam. Mam mały problem, bo między tłumikiem a cylindrem jest przerwa i to chyba dość duża, bo motocykl w pewnym zakresie obrotów chodzi jak czołg. Na silniku pod mocowaniem tłumika do cylindra jest mieshanka (kapie przez szczeline) Motocykl jest znacznie słabszy i gorzej się zbiera. Zastanawiam się czym to uszczelnić, ma ktos jakieś pomysły ?? Aha no i słyshałem, że przez to mogą mi strzelic pierścienie.. czy to możliwe ?? Prosze o odpowiedz. pozdrooo
zenon165
Świeżak

Postprzez po_prostu_ja » 25/7/2006, 17:23

spawacz z doswiadczeniem powiniien ci to pozadnie zrobic za jakies 10 zl w 5 min sam lepiej tego nie spawaj! jezeli chcesz sam czyms uszczelnic to moze byc problem bo zaden z znanych mi klei, uszczelniaczy wszelkiej masci i inne takie cuda nie zabardzo wytrzymauja wysokie temperatury...
po_prostu_ja
Świeżak

Re: NIeszczelny tłumik w RG 80 ,co zrobić ??

Postprzez indus » 25/7/2006, 18:57

zenon165 napisał(a):Witam. Mam mały problem, bo między tłumikiem a cylindrem jest przerwa i to chyba dość duża, bo motocykl w pewnym zakresie obrotów chodzi jak czołg. Na silniku pod mocowaniem tłumika do cylindra jest mieshanka (kapie przez szczeline) Motocykl jest znacznie słabszy i gorzej się zbiera. Zastanawiam się czym to uszczelnić, ma ktos jakieś pomysły ?? Aha no i słyshałem, że przez to mogą mi strzelic pierścienie.. czy to możliwe ?? Prosze o odpowiedz. pozdrooo

tylko spawanie
indus
VIP Ścigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa