pomozcie mam problem z suzuki bandit 600
• Strona 1 z 1
pomozcie mam problem z suzuki bandit 600
chlopaki mam proble z suzuki bandit. nabylem 2 miesiace temu zajebi......y motorek rok 2002 z 15 tys przebiegu palil jak zloto ostatnio go po tygodniu odpalilem i zaskoczyl bez problemu trzymalem na ssaniu a potem dodalem gazu i mi zgasl i do tej pory nie moge go odpalic pozatym jak go dluzej krece wali i strzela w rure i strasznie bajura z niej smierdzi.jesli ktos wie co to moze byc i jak sobie z tym poradzic prosze o kontakt
Chlopaki jesli mozecie pomoc prosze o wsparcie na poczte matti590@wp.pl lub gg 3368639 prosze dosyc to pilne serdeecznie pozdrawiem milej jazdy chlopaki [/b]
Chlopaki jesli mozecie pomoc prosze o wsparcie na poczte matti590@wp.pl lub gg 3368639 prosze dosyc to pilne serdeecznie pozdrawiem milej jazdy chlopaki [/b]
- matti590
- Świeżak
Witam! Ja w moim B6 z 97 roku też miałem taki problem jak go na początku odpalałem. Po prostu go zalałeś! Jak odpalasz to dźwignię ssania przekręć na max, gdy przekręcisz tylko do połowy lub na 1/3 to nie odpali i wtedy zapewne przesuniesz na max to jak sobie to zsumujesz to wyjdzie, że mu dałeś półtorej dawki i się zaleje, objawy strzela w tłumiku na 100%. Bandit jest na to uczulony, ssanie działa tak jak w innych silnikach spalinowych np. w pile do drzewa dajesz ssanie na max i pociągasz linke i ma odpalać, tak samo jest w motorze. Po odpaleniu na ssaniu nie dawaj od razu gazu - to nie jest wskazane dopiero po minucie , dwóch jak się rozgrzeje - Pozdrawiam:)
-
sonthin - Świeżak
Re: pomozcie mam problem z suzuki bandit 600
matti590 napisał(a):chlopaki mam proble z suzuki bandit. nabylem 2 miesiace temu zajebi......y motorek rok 2002 z 15 tys przebiegu palil jak zloto ostatnio go po tygodniu odpalilem i zaskoczyl bez problemu trzymalem na ssaniu a potem dodalem gazu i mi zgasl i do tej pory nie moge go odpalic pozatym jak go dluzej krece wali i strzela w rure i strasznie bajura z niej smierdzi.jesli ktos wie co to moze byc i jak sobie z tym poradzic prosze o kontakt
Zanim wyjmiesz świece to spróbuj zrobić tak:
-włąćz zapłon
-przekręć manetkę gazu do oporu
-zakręć rozrusznikiem przez 30 sekund
-jak nie odpali to powtórz cykl ze trzy razy z przerwami minimum minutowymi
jak dlej nie bedzie chciał zapalić w taki sposób to spróbyj go odpalić normalnie na ssaniu bez gazu.
Pozdrawiam.
MZ ETZ 250
Honda CX 500 Euro
Honda Pan Euro ST 1100
Honda CX 500 Euro
Honda Pan Euro ST 1100
- abm
- Świeżak
Witam! Jak go już zalałeś to wykręć świece, przeczyść je szczotką drucianą z wyczuciem, bez świec paliwo powinno odparować po godzinie lub dwóch, dla pewności niech postoi przez noc bez świec z niezatkanymi otworami od świec. Na drugi dzień wkręć świece załóz fajki (tylko uważaj nie pomyl przewodów na każdym powinieneś mieć naklejki z numerem) ja pomyliłem 3 z 4 i nie zapalił mi, już nie pamiętam, ale 1 zaczyna się od lewej strony. Po wkręceniu świec dźwignię ssania daj na max i powinien odpalić - powodzenia!!!
-
sonthin - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości