chłopaki pomóżcie mam problem z kawasaki!! HELP ME
• Strona 1 z 2 • 1, 2
chłopaki pomóżcie mam problem z kawasaki!! HELP ME
mam problem z moim zxr 400 przejechałem dziisaj nim jakies 70 kilometrow w tym obfite korki w miescie temperatura skoczyła ponad norme ale nie doszła do czeronego pola miala jeszcze zapas i w drodze powrotnej tuz przed domem jakies 2 kilometry zaczał sie muli obroty spadły jakby przez dwa wkrecał sie na obroty dwa razy wolniej albo jeszcze wolniej tak jakby był przytkany:/ i jak skrecale m do domu przy redukcji na 2 zgasł .. i juz nie odpalił dałem mu 2 godz spokoju odpalilem go znowu i odpalił ale pochodził raptem 5 sec spadł z obrotów i zdechł juz potem nie odpalił. co jest grane??? mam nadzieje ze jutro juz mu przejdzie. please help
ZXR 400 + Metzeler roadtec Z6 

- stryku0
- Świeżak
Szukaj silnika. Chyba zatarty (przegrzany).
PS. Po co wrzucasz to samo do dwoch dzialow
PS. Po co wrzucasz to samo do dwoch dzialow

Ostatnio edytowano 30/10/2007, 19:31 przez jasql, łącznie edytowano 1 raz
<a href="http://h-tsz.com/amFzcWxh">Dostaniesz w PYSK jak klikniesz.
-
jasql - Bywalec
to jest tak odpaliłem go zaskoczył na obroty apotem spadł z nich i zgasł .. na ssaniu to samo zaposałem mu ssanie odpalił wskoczył na około 4 tys a potem opadł z obrotów i zgasł
a przed chwila byłem go sprobowac jeszcze raz odpalic niestety z negatywnym skutkiem kreci rozrusznikiem ale nie załapaie... :/ ale to nie pierwszy raz nie chce odpalic... juz ze 4 takie sytuacje mialem
Jak dawalem gazu to sie dlawil
Kolego, bardzo Cie prosze bys na przyszlosc edytowal posty a nie dodwal nam pracy poprzez taka wyklejanke jak ta tutaj, z laczeniem tego co napisales.
simonw
a przed chwila byłem go sprobowac jeszcze raz odpalic niestety z negatywnym skutkiem kreci rozrusznikiem ale nie załapaie... :/ ale to nie pierwszy raz nie chce odpalic... juz ze 4 takie sytuacje mialem
Jak dawalem gazu to sie dlawil
Kolego, bardzo Cie prosze bys na przyszlosc edytowal posty a nie dodwal nam pracy poprzez taka wyklejanke jak ta tutaj, z laczeniem tego co napisales.
simonw

- stryku0
- Świeżak
sprawdze go jeszcze jutro czy odpali ... i jade z nim jak najszybciej na serwis . dam znac jutro co i jak i o ile odpali i jakie bedzie mial objawy... wielkie dzieki za informacje pozdrawiam i do usłyszenia

- stryku0
- Świeżak
jak jest zatarty to na zimno będzie normalnie działał i odpalał, a jak sie troche rozgrzeje to odrazu gaśnie. zobacz jak z pychu będzie.. może zaskoczy, to mogą być gażniki pozapychane i full innych rzeczy niż zatarcie.
- ssp
- Świeżak
to w takim razu zatarty silnik odpada bo dopiero go odpalałem i .. niestety nie odpalił rozrusznik ledwo co kreci mam juz słaby akumulator... moze iskry nie ma na swiecy i dlatego?? czy świece moga byc przyczyna takich a nie innych zachowan??
dzieki chłopaki za zaangażowanie i waszą pomoc!!! bede wszystko po kolei sprawdzał az moja kawa odżyje... jakbyście mieli jescze jakies informacje prosze piszcie
dzieki chłopaki za zaangażowanie i waszą pomoc!!! bede wszystko po kolei sprawdzał az moja kawa odżyje... jakbyście mieli jescze jakies informacje prosze piszcie

- stryku0
- Świeżak
powpadaly ci zawory ssace,bo partacze z kawaski robili je z zza miekiego materialu,wymien zawory a potem go opyl bo kawasaki to kupa ... jest i tyle...
simonw
simonw
xxxx
-
fajerstarter - VIP Åšcigacz.pl
a może to uszczelka z pod głowicy? bo w kawasaki to nagminne jest. ja kiedyś miałem Kawasaki dokąd nie zaczoł się pierdoli.... zrobiłem , sprzedałem i powiedziałem sobie że już nigdy w życiu Kawasaki bo jeśli Kawasaki to tylko po to żeby walnąć je w krzaki. wcześniej miałem jeszcze Suzuki ale to też długa historia. a dziś mogę powiedzieć że tylko Honda daje radę. dlatego kupiłem sobie Hondę
simonw
simonw
- GrzeÅ›
- Świeżak
A moze wystarczy paliwka dolac to ze cos tam chlupie w zbiorniczku nieznaczy ze jest dosc.
Moze trzeba kranik przekrecic na rezerwe i wtedy bedzie cacy. Zacznijszukac ale od najprstrzych przyczyn a nie jak tu piszÄ… od uszczelek pod glowicÄ….
Naładuj aku,sprawdz paliwko.
Potem swieczki,
nastepnie przyatakował bym gaźniki,
ja niebedzie pmagało to dopero zaczął bym sie martwic.
Kiedys zawiozłem kolesiowi sprzeta do serwisu, powiedzial że niepali to nawet go nie ogladalem zapakowałem na pake i cheja, sciagamy sprzeta w serwisie a typek z suzuki pyta "a kluczyk pan przkrecił?" nieposiadlem sie ze śmiechu jak typ przekrecił kluczyk a sprzet od 1 zaskoczył
:D:D:D:D
Moze trzeba kranik przekrecic na rezerwe i wtedy bedzie cacy. Zacznijszukac ale od najprstrzych przyczyn a nie jak tu piszÄ… od uszczelek pod glowicÄ….
Naładuj aku,sprawdz paliwko.
Potem swieczki,
nastepnie przyatakował bym gaźniki,
ja niebedzie pmagało to dopero zaczął bym sie martwic.
Kiedys zawiozłem kolesiowi sprzeta do serwisu, powiedzial że niepali to nawet go nie ogladalem zapakowałem na pake i cheja, sciagamy sprzeta w serwisie a typek z suzuki pyta "a kluczyk pan przkrecił?" nieposiadlem sie ze śmiechu jak typ przekrecił kluczyk a sprzet od 1 zaskoczył

Części do Bandita !
- Szkot :>
- Świeżak
drogi szkocie paliwko było swiece czyste jak łzy wiec miałem jakis problem ktory na szczęście juz rozwiazałem
brudny filtr paliwa był
ALe mam nowy problem :/ zepsuła mi sie 1 czesc pod kanapa kierowcy i nie wiem co to jest tu jest link do zdjecia
(otwórz link) strasznie grzegoli jak odpalam a rozrusznik sie nie kreci... co to jest?????

ALe mam nowy problem :/ zepsuła mi sie 1 czesc pod kanapa kierowcy i nie wiem co to jest tu jest link do zdjecia

- stryku0
- Świeżak
Nie wiem jak to sie fachowo nazywa, ale jest to przekaznik pradu. Ma prawie takie samo zadanie jak elekrtomagnes w samochodowym rozruszniku.
Proponuje rozebrac i wyczyscic wszystkie polaczenia. Jak nie pomoze trzeba wymienic (podobno chciales jechac do serwisu
)
Proponuje rozebrac i wyczyscic wszystkie polaczenia. Jak nie pomoze trzeba wymienic (podobno chciales jechac do serwisu

-
jasql - Bywalec
Jak bezpiecznik jest spalony, rozlaczony to po wcisnieciu startera nic sie nie dzieje.
Sorki, ale nie zwrocilem uwagi, ze gosc zalozyl dwa takie same tematy.
Sorki, ale nie zwrocilem uwagi, ze gosc zalozyl dwa takie same tematy.
-
jasql - Bywalec
tak tak jade na serwis tylko musze go odpalic
z pycha łapie od razu ale wiesz zdechnie mi gdzies na swiatłach to porazka zrobie ten przekaznik i oddaje go w rece speców...
czyli mówicie zeby go wyczyścic?? sorki za podwojne tematy ale zpanikowalem i musialem sie dowiedziec jak najszybciej co sie dzieje
to mój pierwszy moto

- stryku0
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości