wysokie obroty , niemozliwość zejścia z obrotów
• Strona 1 z 1
wysokie obroty , niemozliwość zejścia z obrotów
witam mam pytanie
po 2 miesiącach postoju wymieniłem wał łożyska siemeringi cylinder tłok aprili rx . Pierwszy raz gdy odpaliłem zerwała mi się linka gazu, dorobiłem sobie linke wymieniłem rollgaz. Lecz mam teraz pytanie:
gdy odpale moto, silnik odrazu ma najwyższe obroty nieidzie ich zbić
po drugie nie da sie wogóle wyłączyć teraz na stacyjce :/
czego to może być przyczyna, że moto samo nabiera obrotów i nie chce z nich spaść ?? proszę o poradę
po 2 miesiącach postoju wymieniłem wał łożyska siemeringi cylinder tłok aprili rx . Pierwszy raz gdy odpaliłem zerwała mi się linka gazu, dorobiłem sobie linke wymieniłem rollgaz. Lecz mam teraz pytanie:
gdy odpale moto, silnik odrazu ma najwyższe obroty nieidzie ich zbić
po drugie nie da sie wogóle wyłączyć teraz na stacyjce :/
czego to może być przyczyna, że moto samo nabiera obrotów i nie chce z nich spaść ?? proszę o poradę
- td
- Świeżak
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Serio może to być wina lewego powietrza? bo mam taki sam problem. podejrzewałem linkę gazu i tam to korygowałem. ustawiłęm 1200-1400 obrotów na luzie a jak wybrałem się na przejażdzkę to przy maksymalnie spuszczonej manetce silnik nie chciał mi na skrzyżowaniu spaść poniżej 4000 obrotów. wył jak diabli. oprócz nieszczelności może to być wina mieszanki??
- Cobretti
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości