Obroty. 2suw
• Strona 1 z 1
Obroty. 2suw
Hejka
Mam pytanie i liczę na szybką odpowiedź. Dwa dni temu pojechałem pojeździć sobie na moim derbi gpr r 2000. Nie kręciłem więcej niż 11tys obrotów. Przyjechałem motor postał 2 h i chcialem pojeździć przez pierwsze 2 minuty nie krecil sie wiecej niz 8, mówie sobie że zimny i dlatego. Ale po 5 minutach zatrzymałem się na chwile, i potem już kompletnie nie wkręcał się więcej niż 6 tyś obrotów i nadal tak jest. Szukałem na forum, ale mieli inne problemy np. dławienie się itp. Ja takiego problemu nie mam. No więc podsumuje.
Na luzie idzie do 8 tys i ani troche dalej, przy tym nie dławi się ani nic,
Na biegu idzie tylko do 6 tys obrotów, i także się nie dławi ani nic, po prostu cały czas jest 6 tys obrotów z max (odciągniętą?) manetką gazu.
Dziś rozebrałem filtr powietrza, czysty jest. Tak samo z filtrem paliwa.
Nie wiem co mogę jeszcze samemu sprawdzić. Rozebrać gaźnik?? Ma coś wspólnego z tym? A jak nie, to co po kolei sprawdzać aby dojść do rozwiązania. Narazie nie mam możliwości sprawdzenia czy moduł nie padł.
Mam nadzieje na szybką odpowiedź
edit: dodam jeszcze że posiada on cylinder 80cmm, ktory został założony przez poprzedniego właściciela. I jeszcze jedno. Gdzie przeczytałem, że po prostu mogłem zatrzeć silnik
ale coś mi się nie chce wierzyć bo nie katowałem go podczas jazdy.

Na luzie idzie do 8 tys i ani troche dalej, przy tym nie dławi się ani nic,
Na biegu idzie tylko do 6 tys obrotów, i także się nie dławi ani nic, po prostu cały czas jest 6 tys obrotów z max (odciągniętą?) manetką gazu.
Dziś rozebrałem filtr powietrza, czysty jest. Tak samo z filtrem paliwa.
Nie wiem co mogę jeszcze samemu sprawdzić. Rozebrać gaźnik?? Ma coś wspólnego z tym? A jak nie, to co po kolei sprawdzać aby dojść do rozwiązania. Narazie nie mam możliwości sprawdzenia czy moduł nie padł.
Mam nadzieje na szybką odpowiedź

edit: dodam jeszcze że posiada on cylinder 80cmm, ktory został założony przez poprzedniego właściciela. I jeszcze jedno. Gdzie przeczytałem, że po prostu mogłem zatrzeć silnik

- kreska
- Świeżak
Jeżeli miałeś odpowiednią ilośc oleju dobregooleju i go nie katowałeś to o zatarcu niema mowy no chyba, że coś było nie tak. 

Nienawidze anty motocyklistów co życzą nam źle ;/;/ fan streetbike moto gp fmx/sm/mx/MP i ME/
(otwórz link)Im

-
konan - Świeżak
nie jestem pewien co do motocykli derbi ale ja bym sprubował cały gaźnik wyczyścić no chyba że masz ciężko rozbieralny albo coś w tym stylu
ale poczekaj na inne podpowiedzi 

Nienawidze anty motocyklistów co życzą nam źle ;/;/ fan streetbike moto gp fmx/sm/mx/MP i ME/
(otwórz link)Im

-
konan - Świeżak
Witam mam troszke pojecia w tym temacie i powiem tak jesli dobrze poszło to wez wyklrec sobie gaznik wyczysc dobrze i sprubuj wstepnie wyregulowac czli 2,5 obrotu wykrecasz sqad mieszanki jesli wszystko ok to koniec wzmagan jesli nie to wykrec swiece i mierz cisnienie powinno wynosic ponad 10 bar jesli masz duzo mniej to sciagaj culinder bo rozsypał sie tłok POZDRAWIAM powodzenia
Predkość jeszcze nikogo nie zabiła, lecz nagłe zatrzymanie 

- tomas196
- Świeżak
no chyba, bedę musiał jechać do jakiegoś warszatu, bo sam nie mam czym zmierzyć ciśnienia, a gaźnik wyczyściłem i nadal sie nie wkreca. Powiedzcie mi, czy może to po prostu jest świeca? To pojadę zaraz i kupie :< Proszę o szybką odpowiedź

- kreska
- Świeżak
derbi
Własnie po co pytac jesli przyczyne najprawdopodobniej znasz sam oczywiscie moze to byc swieca ja miałem kiedys kiedys rieju rs2 matrix i co miesiac wymieniałem swiece bo wypalało elektrody tak ze mozliwe ze to bedzie wina swiecy POZDRO
Predkość jeszcze nikogo nie zabiła, lecz nagłe zatrzymanie 

- tomas196
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości