Jak dokrecic śruby głowicy
• Strona 1 z 1
Jak dokrecic śruby głowicy
Witam, tak jak w temacie, kiedyś przy wymianie cylindera źle dokręciłem śruby głowicy (prawdopodobnie) i się odkrecily i kompresja uciekała przez uszczelkę (taki oring co jest między głowica a ta górna głowica i rozsadzilo wieża..
I teraz jak dokrecic te śróby od głowicy żeby się nie odkrecily spowrotem?
Myślałem dać podkładki sprężynówki ale nigdzie nie widziałem w takim miejscu takiego rozwiązania..
Albo może na jakimś kleju?
I teraz jak dokrecic te śróby od głowicy żeby się nie odkrecily spowrotem?
Myślałem dać podkładki sprężynówki ale nigdzie nie widziałem w takim miejscu takiego rozwiązania..
Albo może na jakimś kleju?
- shokei
- Świeżak
Re: Jak dokrecic śruby głowicy
haha dobre
musisz miec ksiazke serwisowa do tego motocykla i postepowac wg niej, sruby to sie zazwyczaj jeszcze smaruje zeby sie wkręcały z mniejszymi oporami. jak juz podkładki to sa albo stalwoe albo miedziane - ale nie mozna sobie dac na pałe jakiś tylko musza byc odpowiednie - nawet grubosc ma znaczenie, pod wpływem temp wszystko zmienia swoje wymiary i parametry musza byc zachowane
o kolejnosci dokrecania i sile - bo rozumiem ze klucza dynamometrycznego w reku nie miałes podczas tej operacji - nie wspomne bo to podstawa

musisz miec ksiazke serwisowa do tego motocykla i postepowac wg niej, sruby to sie zazwyczaj jeszcze smaruje zeby sie wkręcały z mniejszymi oporami. jak juz podkładki to sa albo stalwoe albo miedziane - ale nie mozna sobie dac na pałe jakiś tylko musza byc odpowiednie - nawet grubosc ma znaczenie, pod wpływem temp wszystko zmienia swoje wymiary i parametry musza byc zachowane
o kolejnosci dokrecania i sile - bo rozumiem ze klucza dynamometrycznego w reku nie miałes podczas tej operacji - nie wspomne bo to podstawa
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości