Honda CBR 600 deptam a tu nic ..:(
• Strona 1 z 1
Honda CBR 600 deptam a tu nic ..:(
Witam
Mam taki prodlem z Hondą CBR 600 F2, pewnego dnia chciałem ja odpalići wcisnołem przycisk startera, rozrusznik zakrecił ze dwa razy i przestał, w instalacki w poblizu akumulatora, z takiej kostki (podejzewam ze to sie nazywa przekaznik rozrusznika) słychać takie tryt tryt tryt .... Wiec co to moze być, ten przekaznik czy coś innego, jesli to przekaznik, to czy mozna to jakoś inaczej podłaczyć zeby go ominać... Prosze o jakieś rady,,,, moze mam coś sprawdzić dodatkowo ... Aha motor na pycha pali ,,,
Mam taki prodlem z Hondą CBR 600 F2, pewnego dnia chciałem ja odpalići wcisnołem przycisk startera, rozrusznik zakrecił ze dwa razy i przestał, w instalacki w poblizu akumulatora, z takiej kostki (podejzewam ze to sie nazywa przekaznik rozrusznika) słychać takie tryt tryt tryt .... Wiec co to moze być, ten przekaznik czy coś innego, jesli to przekaznik, to czy mozna to jakoś inaczej podłaczyć zeby go ominać... Prosze o jakieś rady,,,, moze mam coś sprawdzić dodatkowo ... Aha motor na pycha pali ,,,

- kewin3
- Świeżak
Kewin, pomoże na pewno nie martw się
Rozbierz te plasticzek przedni z niego, i tam bedzie mial taki miedziania "plyte" czy cuś. Poruszaj nią palcem, bo pewnie się zacieła ( najlepiej kilka razy ją dopchnij, i puść). Będziesz wiedział która to bo ona będzie leciutko chodziła.Jak pojeździsz tyle co mówiłem, i będzie trzeszczał( w co wątpie), to
a) rozbierz go jeszcze raz i pomajstruj
b) odkreć i jedź z nim do pierwszego lepszego sklepu, nawet samochodowego. Kosztuje on niecałe 10 zł
Tylko koniecznie musisz tą obudowe od niego wziąc, i pokazać jaki to przekaźnik.
edit: jeśli trzeszczy, to na pewno trzeba zacząć od przekaźnika. Potem jak nie bedzie działać, trzeba szukać winny w czymś innym.

a) rozbierz go jeszcze raz i pomajstruj
b) odkreć i jedź z nim do pierwszego lepszego sklepu, nawet samochodowego. Kosztuje on niecałe 10 zł

edit: jeśli trzeszczy, to na pewno trzeba zacząć od przekaźnika. Potem jak nie bedzie działać, trzeba szukać winny w czymś innym.
- kreska
- Świeżak
kewin3 napisał(a):Motor opanowany))) Wsadziłem akumulator od kosiarki i wszystko smiga
) ... Ale Ojciec powiedizął ze teraz bede motorem kosił trawe
P
Dzieku wszystkim za pomoc) ...
kamel- chodziło o to ze wciskałem guzik)
to robisz to nogÄ…????? guzik jest w spodniach a to w moto to starter:)
nx 650
-
kamell - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości