wymiana łańcuszka zxr 400
• Strona 1 z 1
wymiana łańcuszka zxr 400
Witam
Moj moto na małych obrotach strzasznie hałasuje jakby coś się obijało w sprzęgle. Jak wcisne je hałas znika albo jak przekrocze ok 2 tys obrotów.
Myślę że może to być wina rozciągniętego łańcuszka. Jaki jest jest orientacyjny jego koszt oraz koszt serwisu, Czy dałbym rade to sam zrobić ( nie mam pojęci o mechanice ale sam wjełem kolektor wydechowy i zamontowałem - trzeba bylo zdemontować chłodnicę)
Pozsdrawiam
Moj moto na małych obrotach strzasznie hałasuje jakby coś się obijało w sprzęgle. Jak wcisne je hałas znika albo jak przekrocze ok 2 tys obrotów.
Myślę że może to być wina rozciągniętego łańcuszka. Jaki jest jest orientacyjny jego koszt oraz koszt serwisu, Czy dałbym rade to sam zrobić ( nie mam pojęci o mechanice ale sam wjełem kolektor wydechowy i zamontowałem - trzeba bylo zdemontować chłodnicę)
Pozsdrawiam
- exstasy
- Świeżak
No stary jak niemasz pojecia o mechanice to sie za to nie bież,bo niejest to proste,trzeba przede wszystkim ustawić rozrząd a do tego serwisówka sie kłania,i naciągnąć ten łańcuszek.
Daj moto do warsztatu albo serwisu zrobią profeske i bedziesz miał spokój.
Pozdrawiam
Daj moto do warsztatu albo serwisu zrobią profeske i bedziesz miał spokój.
Pozdrawiam
- stevo ZxR
- Świeżak
witaj, wydaje mi sie ze idziesz w nie wlasciwym kierunku jak wciskasz sprzeglo i wtedy chodzi ciszej i przestaje chalasowac to czemu myslisz ze jest to wina lancuszka wydaje mi sie ze caly problem tkwi w sprzegle byc moze popekaly ci sprezyny amortyzujace prace walu korbowego lub cos sie rozkrecilo .rozrzad nie ma nic wspolnego ze sprzeglem. pozdfrawiam jurek
- jurekgpx
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości