Zobacz wątek - wymiana łańcuszka zxr 400
NAS Analytics TAG

wymiana łańcuszka zxr 400

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

wymiana łańcuszka zxr 400

Postprzez exstasy » 9/9/2007, 09:52

Witam

Moj moto na małych obrotach strzasznie hałasuje jakby coś się obijało w sprzęgle. Jak wcisne je hałas znika albo jak przekrocze ok 2 tys obrotów.

Myślę że może to być wina rozciągniętego łańcuszka. Jaki jest jest orientacyjny jego koszt oraz koszt serwisu, Czy dałbym rade to sam zrobić ( nie mam pojęci o mechanice ale sam wjełem kolektor wydechowy i zamontowałem - trzeba bylo zdemontować chłodnicę)

Pozsdrawiam
exstasy
Świeżak

Postprzez stevo ZxR » 21/10/2007, 00:31

No stary jak niemasz pojecia o mechanice to sie za to nie bież,bo niejest to proste,trzeba przede wszystkim ustawić rozrząd a do tego serwisówka sie kłania,i naciągnąć ten łańcuszek.
Daj moto do warsztatu albo serwisu zrobią profeske i bedziesz miał spokój.
Pozdrawiam
stevo ZxR
Świeżak

Postprzez jurekgpx » 26/10/2007, 17:13

witaj, wydaje mi sie ze idziesz w nie wlasciwym kierunku jak wciskasz sprzeglo i wtedy chodzi ciszej i przestaje chalasowac to czemu myslisz ze jest to wina lancuszka wydaje mi sie ze caly problem tkwi w sprzegle byc moze popekaly ci sprezyny amortyzujace prace walu korbowego lub cos sie rozkrecilo .rozrzad nie ma nic wspolnego ze sprzeglem. pozdfrawiam jurek
jurekgpx
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê