Wymaina plynu chlodzacego - R1
• Strona 1 z 1
Wymaina plynu chlodzacego - R1
Zamierzam zmienic plyn w ukladzie chlodzacym w R1 - 99r. Czy moge napotkac na jakies trudnosci? Mam manuala z tym co i jak robic, ale powiedziano mi, ze uklad sie zapowietrzy. Przeciez jak tam jest pompa i zbiornik wyrownawczy to powinno sie samoczynnie odpowietrzyc, prawda? Jesli nie mam racji to prosze o informacje.
R1 - 99r.
- keraM
- Świeżak
Postępuj zgodnie z manualem i bedzie ok. Jak się zapowietrzy to z czasem musi się odpowietrzyć, w końcu gazy rozpuszczają się w wodzie. Sprawdzaj poziom płynu co 50 km i tyle. Sam ostatnio wymieniałem płyn w gixerze i nie było z tym problemów. Chociaż wydaje mi się, że spierdziela mi gdzieś w czasie jazdy. No i mam pytanie do wielmożnych forumowiczów:
Czy płyny mogą uciekać przy gumowaniu? Wydaje mi się że przy stawianiu moto bardziej do pionu płyn może się wydostawać przez kranik bezpieczeństwa, chociaż to mało prawdopodobne.
Czy płyny mogą uciekać przy gumowaniu? Wydaje mi się że przy stawianiu moto bardziej do pionu płyn może się wydostawać przez kranik bezpieczeństwa, chociaż to mało prawdopodobne.
-
hefron - VIP Åšcigacz.pl
Dzieki za info. Ja rowniez dokonalem wymiany wczoraj. Robilem wszystko zgodnie z manualem, wiec mam nadzieje, ze nie bedzie jakiejs przykrej niespodzianki. Dzis, jesli nie bedzie padal deszcz, to przelece sie kawalek i zobacze co i jak.
R1 - 99r.
- keraM
- Świeżak
Hubert, jeżeli ci gdzieś wycieka, to powinny być widoczne zacieki, obejrzyj dobrze.
Zrobiłeś już motocykl? Śmigasz trochę?
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
cichy napisał(a):Hubert, jeżeli ci gdzieś wycieka, to powinny być widoczne zacieki, obejrzyj dobrze.
Właśnie nie mogę znaleźć miejsca wycieku, szukałem kilka razy - zdejmowałem też owiewki. Ucieka jakies 200 ml na 100 km.
Odnośnie mojego psa to stoi teraz w POLand POSITION, ale w tym tygodniu odbieram. Ma być zrobione wszystko oprócz usterek czysto wizualnych (łożysko główki ramy, rączka kiery, linka gazu, bezpiecznik jakiś + pełny serwis).
-
hefron - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości