Yamaha ThundrAce 99" broblem z obrotomierzem???
• Strona 1 z 1
Yamaha ThundrAce 99" broblem z obrotomierzem???
Witam jestem na tym forum od niedawna , ale moze miałby ktoś ochote mi pomoc a mianowicie odpalam motor wskazówka skacze na jakieś 5tys oczywiście silnik nie tylko normalnie chodzi , a nastepnie spada na tyś . Podczas jazdy zachowuje sie podobnie przyspieszam to dochodzi do około 5-6tyś i spada no i tak non-stop???? moze ktoś ma pojecie dlaczego , wielkie dzieki za pomoc pozdrawiam ernne
ThunderAce 99"
- ernne
- Świeżak
Witam,
prawdopodobnie coś z elektryką jest nie tak. tak bynajmniej mi dziś doradzili w serwisie Yamahy. Podobny problem zaobserwowałm dziś u siebie. Wczoraj dolałam 150ml oleju, a dziś rano obrotomierz fiksuje, a popołudniu całkiem normalnie. W serwisie polecili mi dalej obserwować i jak problem będzie sie pojawiał do czeka mnie diagnoza elektryczna
Również czekam na porady innych zmotoryzowanych na dwóch kółkach
prawdopodobnie coś z elektryką jest nie tak. tak bynajmniej mi dziś doradzili w serwisie Yamahy. Podobny problem zaobserwowałm dziś u siebie. Wczoraj dolałam 150ml oleju, a dziś rano obrotomierz fiksuje, a popołudniu całkiem normalnie. W serwisie polecili mi dalej obserwować i jak problem będzie sie pojawiał do czeka mnie diagnoza elektryczna

Również czekam na porady innych zmotoryzowanych na dwóch kółkach

Samotna pasażerko odkręć gaz.
Wierna kolorowi, niewierna firmie...
FZS 600 '98, FZS1000 '02, SV1000 '03 (pierwszy tysiak padł
)
Wierna kolorowi, niewierna firmie...
FZS 600 '98, FZS1000 '02, SV1000 '03 (pierwszy tysiak padł

-
Inna - Świeżak
Re: Yamaha ThundrAce 99" broblem z obrotomierzem???
WITAM,mialem identyczne w moim Thunderace ,nic nie robilem i juz 2 miechy problemu nie ma,takze nie wiem od czego to jest ale sie naprawilo samo
YAMAHA YZF THUNDERACE
- artib4
- Świeżak
"Tanczacy" obrotomierz w Tunderace moze oznaczac 3 rzeczy,to taka funkcja diagnostyczna.
Jezeli pokazuje :
-3000 to problem z czujnikiem uchylenia przepustnicy ( z prawej strony przy gaznikach),przerwany obwod,zle polaczenie,zly czujnik.
-7000 to problem z EXUP,nie chodzi,zablokowany,zardzewialy,lub problem z silniczkiem sterujacym,dlatego np. przy wymianie wydechu na pelny system nalezy go zostawic w spokoju.Moto ma orginalny wydech?
-8000 problem z czyjnikiem rezerwy,zle polaczenie lub uszkodzony sam czujnik ( w zbiorniku).
Jezeli pokazuje :
-3000 to problem z czujnikiem uchylenia przepustnicy ( z prawej strony przy gaznikach),przerwany obwod,zle polaczenie,zly czujnik.
-7000 to problem z EXUP,nie chodzi,zablokowany,zardzewialy,lub problem z silniczkiem sterujacym,dlatego np. przy wymianie wydechu na pelny system nalezy go zostawic w spokoju.Moto ma orginalny wydech?
-8000 problem z czyjnikiem rezerwy,zle polaczenie lub uszkodzony sam czujnik ( w zbiorniku).
- tomekd
- Świeżak
Wydech mam tylko końec Viper reszta stock, ale jeszcze jedno czy jest to normalne ze motor niewkreca sie na pełen zakres obrotów na postoju a dokładnie na luzie ( po odkreceniu gazu praca silnika jest tak jakby zdławiony a po wbiciu biegu jest OK ) moze wieci czy to normalne?
ThunderAce 99"
- ernne
- Świeżak
ernne napisał(a):Wydech mam tylko końec Viper reszta stock, ale jeszcze jedno czy jest to normalne ze motor niewkreca sie na pełen zakres obrotów na postoju a dokładnie na luzie ( po odkreceniu gazu praca silnika jest tak jakby zdławiony a po wbiciu biegu jest OK ) moze wieci czy to normalne?
WITAM,ja mialem identyczna sytuacje w moim thunderace,obroty stawały na 7tys,i sie nie wkrecal,okazało sie ze EXUP sie rozlecial,mechanior wywalil i teraz smiga az miło
YAMAHA YZF THUNDERACE
- artib4
- Świeżak
No własnie u mnie nie chcial jechac,a u ciebie odwrotnie na jalowym sie nie kreci,trudno powiedziec musisz gdzies dac do sprawdzenia i tyleernne napisał(a):No tak wywalić zawsze jest szybko tylko czy to jest EXUP napewno walniety skoro po wbiciu biegu lata OK mój brat GSX-r mowi ze naprawde ma co robić jak odwijam manetke takze musi chyba chodzić ten exup jak myslicie?
YAMAHA YZF THUNDERACE
- artib4
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości