Odpalanie na zimnyn silniku jak???
• Strona 1 z 1
Odpalanie na zimnyn silniku jak???
Witam moje pytanie moze wydawac sie banalne jednak posiadam CBR F2 od kilku dni i za bardzo nie wiem jak ja odpalac na zimnym silniku. Nie wiem czy dobrze to robie. za kazdym razem jak go odpalam to musze dluzej krecic zeby odpalil. Kolega powiedzial ze zle go odpalam i ze zalewam swiece. Jap prawidlowo powinno sie to robic. czy najpierw odciaga sie ssanie maksymalnie,wlacza zaplon i dopiero kreci rozrusznkiem czy jakos inaczej??? ja naprawde nie iwem jak to sie robi. Z gory dzieki za odp
Pzdr.
Pzdr.
- czesio251
- Świeżak
Ja swoja zx6r zapalam na ssaniu tylko gdy jest zimno. Latem pale bez ssania nie dotykajac gazu (bo momentalnie gasnie) i jak juz sie ubiore motocykl jest cieply i gotowy do jazdy.
-
AREK_GDYNIA - Świeżak
Ja swoja zx6r zapalam na ssaniu tylko gdy jest zimno. Latem pale bez ssania nie dotykajac gazu (bo momentalnie gasnie) i jak juz sie ubiore motocykl jest cieply i gotowy do jazdy.
bo jak palisz na ssaniu to nie dodajesz gazu bo potrafi sie swieca zalewać.
- pk.
- Świeżak
ja u siebie w cbr f2 nie moge dociagnac nigdy ssania do konca, bo sa male problemy z odpaleniem. zostaw sobie jakis minimalny luz na ssaniu. jezeli jest cieplo to odpalaj dodajac troche gazu bez ssania
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa