Zobacz wÄ…tek - ER5 rozrusznik?
NAS Analytics TAG

ER5 rozrusznik?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

ER5 rozrusznik?

Postprzez qwegrzyn » 26/4/2015, 06:44

Witam. Od początku sezonu miałem problem z odpaleniem mojej kawy. Na zimno po przyciśnięciu przycisku rozrusznika moto obróciło korbą ze 2 razy a potem coś jakby przeskakiwało i następna próba odpalenia kończyła się tylko "klikaniem" z okolic rozrusznika. Po wrzuceniu biegu i próbie odpalenia na pych kiedy silnik się lekko obrócił moto odpalał. Wczoraj pojechałem polatać. W jedną stronę ok 50 km. Gdy wracałem gdzieś 20 km od domu coś zapiszczało w silniku i potem z silnika dobiegało takie lekkie stukanie. Wracałem dalej, a jakieś 3 km od domu zaczęło coś charczeć, chrupać właśnie z okolic rozrusznika/skrzyni biegów. Jechałem powolutku, z górki ale nawet na luzie dalej charczało. Po kilkuset metrach moto zgasło. Próba odpalenia skończyła się tak, że moto mieli silnikiem ze 2 razy ale tak bardzo powoli jakby ciężko byłoby obrócić korbą. Musiałem pchać dalej :evil: Co jest grane?
qwegrzyn
Świeżak

Postprzez balchan1 » 26/4/2015, 09:36

Jeżeli odgłosy dochodziły z okolicy rozrusznika to możliwe że rozsypało się jego sprzęgło. Nie pozostaje Ci nic innego jak zajrzeć do silnika i zorientować się.
komar 2 biegi ;) ->derbi vamos 50 fl ->derbi senda Bi3 80 ->kawasaki klx 650c ->Honda CB450s
->Kawasaki ZZR600e

"ZIEMIE RWIE"
balchan1
Bywalec

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê