Suzuki GSX 550 e 85r.Brak iskry.
• Strona 1 z 1
Suzuki GSX 550 e 85r.Brak iskry.
Witam dostalem w rozliczeniu gsx 550 motor odpalal ale nie wkrecal sie wogole na obroty . teraz wogole nie odpala z braku iskry czasem jest ale taka jak by chcial a nie mogl . nie wiem czy bylo grzebane ja na mechanice sie nie znam . MOze modul nawalil nie mam pojecia. 1 swieca calkiem sucha 3 dostaja paliwo.Motor bez ducha.Zapewne gazniki i zawory do regulacji.Z tego co widze motorek dlugo chyba stal nieodpalany. CHyba ze polecicie jakiegos znajomoego z okolic poznania co by zerknal do Suczki nie chce nic pogrzebac.
WIec co moze byc przycyzcna utraty iskry i nie wkrecania sie na obroty i jak posprawdzac czy dostala cewka modul moze wina akumulatora badz rozrusznika chyba ze cos z zaplonem. szykuje go pod sprzedaz chyba ze mi przyappsuje bo fajny dziwek wydaje ::)) to zostawie dla siebie.
Pozdrawiam dziekuje za rady.
WIec co moze byc przycyzcna utraty iskry i nie wkrecania sie na obroty i jak posprawdzac czy dostala cewka modul moze wina akumulatora badz rozrusznika chyba ze cos z zaplonem. szykuje go pod sprzedaz chyba ze mi przyappsuje bo fajny dziwek wydaje ::)) to zostawie dla siebie.
Pozdrawiam dziekuje za rady.
- Załączniki
-
- 10441444_1093978867295127_6606640795390314629_n.jpg (212.4 KiB) Przeglądane 1458 razy
- KisielPz
- Świeżak
To zabytek i potrzebuje gruntownego serwisu. Gaźniki to podstawa, do myjki ultradźwiękowej (mają w serwisach diesli itd), regeneracja, regulacja do tego sprawdzenie instalacji pod kątem przebić i zaśniedziałych styków, nowe świece i filtry, płyny dla zasady też wymień. Spuść paliwo (możesz wlać np do kosiarki lub podarować komuś do azjatyckiej pierdziawki), wlej świeżego, upewnij się czy nie potrzebuje dodatku czteroetylku ołowiu (W starych pojazdach brak ołowiowej benzyny powoduje wypalanie gniazd i zaworów) i o ile ma komprechę i nie popierniczone w silniku zapali.
Albo sprzedaj koledze wyżej i kup np GPZ500S po lifcie, też staruszek ale wyrwiesz na chodzie za 3-4 tyś PLN bądź GS czy każdy inny, no chyba że taki zabytek (poniekąd ładnie zachowany) ma służyć do niedzielnej jazdy.
Albo sprzedaj koledze wyżej i kup np GPZ500S po lifcie, też staruszek ale wyrwiesz na chodzie za 3-4 tyś PLN bądź GS czy każdy inny, no chyba że taki zabytek (poniekąd ładnie zachowany) ma służyć do niedzielnej jazdy.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa