motor zadurzo pali
• Strona 1 z 1
motor zadurzo pali
Witam, juz pisalem podobny post ale nikt mi niepomugl, sprawa jest taka ,ze mam honde mtx 80 r2 i ona pali mi okolo 13 na 100 kazdy na allegro i innych forach mowi ze ich mtx pali max 5 -6 na 100, motor niedlawi sie ani nic chodzi od pierwszego kopa chodzi idealnie tylko jak go katuje czy niekatuje, jade powoli czy szybko pali tyle samo kilka razy rozkrecalem gaznik wszystko jest szczelne nic sie niezacina.
prosze o pomoc...
prosze o pomoc...

YAMAHA YZ 125 ^^
- danielpolak
- Świeżak
Trzeba by powrócić do ustawień fabrycznych gaźnika (bo pewnie jest nakombinowane) i wtedy zobaczyć co się dzieje.
TWOJA RIZOMA (otwórz link)
- musieli
- Świeżak
- danielpolak
- Świeżak
Jeżeli nie masz pojęcia jak to zrobić ani nie posiadasz danych serwisowych - najlepszym wyjściem będzie odstawienie moto do serwisu.
- musieli
- Świeżak
serwis odpada bo jest zadaleko odemnie niemam zadnego transportu ani nic...
prosze o inne odpowiedzi;/
prosze o inne odpowiedzi;/
YAMAHA YZ 125 ^^
- danielpolak
- Świeżak
A jakiej chcesz odpowiedzi??? I nie mów mi, że nie ma w 3City serwisu. Jeśli nie masz pojęcia jak to zrobić to jedyna sensowna opcja... Ehh... dziecinada.
- musieli
- Świeżak
danielpolak napisał(a):serwis odpada bo jest zadaleko odemnie niemam zadnego transportu ani nic...
To z jakiego ty jestes trojmiasta????
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
No, niektórym rodzice nie pozwalają się za bardzo oddalać.
Sorry, ale jak ktoś pisze tak jak autor, to mnie w dołku ściska (i chodzi tu bardziej o kaleczenie języka polskiego niż o sam temat).
Sorry, ale jak ktoś pisze tak jak autor, to mnie w dołku ściska (i chodzi tu bardziej o kaleczenie języka polskiego niż o sam temat).
- Zed'sDeadBaby
- Świeżak
- danielpolak
- Świeżak
A jak Ci pomóc? Mam przyjechać łaskawie i naprawić Ci moto??? Nie stać Cię. Zamiast jęczeć lepiej byś zaciągnął sobie serwisówkę i spróbował sam coś podłubać w motocyklu...
I proponuję popracować na początek nad gramatyką...
- musieli
- Świeżak
serwis jest odemnie zadaleko niemam nikogo kto by mogl mi go zawiesc motor niejest zarejestrowany,a niebede go pchal...
YAMAHA YZ 125 ^^
- danielpolak
- Świeżak
danielpolak napisał(a):serwis jest odemnie zadaleko niemam nikogo kto by mogl mi go zawiesc motor niejest zarejestrowany,a niebede go pchal...
Czy kiedykolwiek był wymieniany lub choćby czyszczony filtr powietrza i świece zapłonowe? I tak jeszcze przyszło mi do głowy czy kolega w ramach oszczedności nie jeździ na jakimś dziwnym paliwie?
Pozdrawiam.
MZ ETZ 250
Honda CX 500 Euro
Honda Pan Euro ST 1100
Honda CX 500 Euro
Honda Pan Euro ST 1100
- abm
- Świeżak
jezdze na 95 aby go niekatowac wiadomo mniej oktanow to jest slabyszy ale niekatuje sie zabardzo filtr kupilem nowy swiece mam ngk nowa gaznik czyszczony kilkakrotnie sprezonym powietzem(niebawilem sie wiertarka)
YAMAHA YZ 125 ^^
- danielpolak
- Świeżak
musieli napisał(a):A jak Ci pomóc? Mam przyjechać łaskawie i naprawić Ci moto??? Nie stać Cię. Zamiast jęczeć lepiej byś zaciągnął sobie serwisówkę i spróbował sam coś podłubać w motocyklu...
Zagadzam się z toba. A potem sie jeszcze będzie czepiać...
Po drugie mój kolega jeden jak i drugi jezdzili bez dokumentów jak i uprawnien rok poł roku czasu motorami. Zarejestrowali motory u kolegi w garażu

Po trzecie liczba oktanów niema nic do mocy twojego M...cośtam to co napisałeś jest twoją że tak powiem ładnie... niewiedzą
I według mnie przyczyna leży w zużyciu twojego silnika z racji tego że ten MBX?? nie pamietam już jest stary Nie odczuwasz spadku mocy czasem?
Moze to tez być lanie wody z paliwem do baku...
Sprawdź uszczelki wszystkie...
Moze coś było kombinowane z dyszą
Pływak sie zawiesza i paliwo leje sie jak tylko da rade skapnąć
Napewno masz silnik od MBX czy co tam masz ??

Nie mam problemu nie miałem więc ci nie powiem moge tylko strzelać
Bóg stworzył człowieka po to żeby jeździł motorem 

-
VCO - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości