Przewody hamulcowe w oplocie
• Strona 1 z 1
Przewody hamulcowe w oplocie
Witam,
Mam małe pytanko do użytkowników przewodów w oplocie HEL - jak jest z ich jakością etc.? Przymierzam się do zakupu - dla mojego Fazerka komplet 2 sztuki przód i jeden tył kosztuje 390 zł.
Co do użyteczności wiem że warto brać, nie mniej jednak chciałbym znać opinię co do jakości akurat tej konkretnej firmy: http://www.przewodywoplocie.pl/
Będę wdzięczny za pomoc
Mam małe pytanko do użytkowników przewodów w oplocie HEL - jak jest z ich jakością etc.? Przymierzam się do zakupu - dla mojego Fazerka komplet 2 sztuki przód i jeden tył kosztuje 390 zł.
Co do użyteczności wiem że warto brać, nie mniej jednak chciałbym znać opinię co do jakości akurat tej konkretnej firmy: http://www.przewodywoplocie.pl/
Będę wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam
Bartek
Bartek
- rosomak2000
- Świeżak
- rosomak2000
- Świeżak
A jakieś logiczne uzasadnienie? Chodzi o część finansową czy o fakt że tylny hamulec jest używany nieporównywalnie rzadziej?
Pozdrawiam
Bartek
Bartek
- rosomak2000
- Świeżak
Labiss napisał(a):Sprawa jest taka,że 0,0002 sek szybciej w reakcji tylnego hamulca nie robi różnicy.
Nie chodzi o szybkość reakcji a o dozowalność siły chamowania (niezmienną nawet po długotrwałym używaniu hamulca)... Ehh...
TWOJA RIZOMA (otwórz link)
- musieli
- Świeżak
Hmm, sam nie wiem co o tym myśleć, dostałem wprawdzie PW od przedstawiciela HEL dotyczące jakości oferowanych przewodów - myślę że nie pogniewa się za mały cytacik
:
"Mimo oczywistego braku obiektywizmu chcialbym cie zapewnic o najwyzszej jakosci naszych przewodow. HEL w ciagu 10 lat dzialalnosci dwukrotnie przescignal pod wzgledem ilosci sprzedawanych przewodow Goodridga, a to z tego prostego wzgledu, ze oferuje w przystepnej cenie najwyzszej jakosci koncowki z nierdzewki po cenie, w ktorej konkurent ma ocynk. Ponadto jestesmy jedyna firma na swiecie oferujaca barwione koncowki z nierdzewki. Jakosc potwierdzaja liczne certyfikaty i wieczysta gwarancja"
Jeśli Hel oferuje nierdzewkę a Goodridge ocynk - to rzeczywiście różnica cenowa będzie zawsze na niekorzyść Hel`a - nie mniej jednak niecałe 100 zł to nie majątek i warto więc wydać więcej - choć trochę odstrasza nieznana marka.
Evil - nie wydaje mi się aby była to firma krzak - choć specem nie jestem lipę wyczuwam z reguły na kilometr...
Będę zobowiązany za konstruktywne podpowiedzi, tak czy inaczej decyzję muszę podjąć wkrótce - w/w przewody będą prezentem urodzinowym od mojej narzeczonej a to już bardzo niedługo

"Mimo oczywistego braku obiektywizmu chcialbym cie zapewnic o najwyzszej jakosci naszych przewodow. HEL w ciagu 10 lat dzialalnosci dwukrotnie przescignal pod wzgledem ilosci sprzedawanych przewodow Goodridga, a to z tego prostego wzgledu, ze oferuje w przystepnej cenie najwyzszej jakosci koncowki z nierdzewki po cenie, w ktorej konkurent ma ocynk. Ponadto jestesmy jedyna firma na swiecie oferujaca barwione koncowki z nierdzewki. Jakosc potwierdzaja liczne certyfikaty i wieczysta gwarancja"
Jeśli Hel oferuje nierdzewkę a Goodridge ocynk - to rzeczywiście różnica cenowa będzie zawsze na niekorzyść Hel`a - nie mniej jednak niecałe 100 zł to nie majątek i warto więc wydać więcej - choć trochę odstrasza nieznana marka.
Evil - nie wydaje mi się aby była to firma krzak - choć specem nie jestem lipę wyczuwam z reguły na kilometr...
Będę zobowiązany za konstruktywne podpowiedzi, tak czy inaczej decyzję muszę podjąć wkrótce - w/w przewody będą prezentem urodzinowym od mojej narzeczonej a to już bardzo niedługo

Pozdrawiam
Bartek
Bartek
- rosomak2000
- Świeżak
evil napisał(a):firma nieznana
W światku motocyklowym to dla mnie prawie tak jak by się nie słyszało o firmach typu EBC czy MOTUL...
Zajebiste przewody, gdybym miał wybierać między HELem a Goodridge - bez zastanowienia wybrałbym HEL.
TWOJA RIZOMA (otwórz link)
- musieli
- Świeżak
Sorry za offtopa:
Ale oploty zamontujesz u Siebie w moto?
w/w przewody będą prezentem urodzinowym od mojej narzeczonej a to już bardzo niedługo
Ale oploty zamontujesz u Siebie w moto?

Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Jasne że u siebie
- moja lepsza połowa nie dorobiła się jeszcze 2 kółek
- chociaż odgraża się że w niedługim czasie się to zmieni.
Musieli - dzięki za rzeczową i konkretną odpowiedź. Rozmawiałem też z gościem z warsztatu motocyklowego niedaleko mnie - również wypowiadał się na temat Hel`a w samych superlatywach.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc
P.S.
Jak tylko je zamontuję zrobię fotki i zapodam na forum wraz z opinią własną.

Musieli - dzięki za rzeczową i konkretną odpowiedź. Rozmawiałem też z gościem z warsztatu motocyklowego niedaleko mnie - również wypowiadał się na temat Hel`a w samych superlatywach.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc
P.S.
Jak tylko je zamontuję zrobię fotki i zapodam na forum wraz z opinią własną.
Pozdrawiam
Bartek
Bartek
- rosomak2000
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości