Zobacz wątek - sprzęgło
NAS Analytics TAG

sprzęgło

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

sprzęgło

Postprzez watter » 15/8/2007, 11:55

panowie mam pytanko posiadam zephyra 750 problemik to przy redukcji wciśniętym sprzęgle piszczy coś czy to kończące tarcze czy łożysko w sprzęgle do wymianydzwięk ustaje gdy puszczam klamke dodam że przy ruszaniu jest wszystko ok.tylko podczas jazdy
watter
Świeżak

Postprzez elco » 16/8/2007, 14:52

to niekoniecznie moze byc sprzeglo. Jezeli dzieje sie to tylko, gdy silnik pracuje pod obiazeniem to byc moze, ktores z lozysk sie rozpada. Dopoki tego nie rozbierzesz i nie zobaczysz to raczej sie nie dowiesz co to moze byc
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez lmpk » 16/8/2007, 20:24

watter napisał(a):dodam że przy ruszaniu jest wszystko ok.

elcommendante napisał(a): Jezeli dzieje sie to tylko, gdy silnik pracuje pod obiazeniem to byc moze, ktores z lozysk sie rozpada. Dopoki tego nie rozbierzesz i nie zobaczysz to raczej sie nie dowiesz co to moze byc

to silnik podczas redukcji jest obciążony.. a podczas przyspieszania nie.... BRAWO!! najlepiej rozebrać silnik
f3
lmpk
Świeżak

Postprzez jasql » 16/8/2007, 20:53

Skoro slychac to tylko w trakcie jazdy, to prawdopodobnie ktores lozysko w skrzyni biegow.
Sprzeglo prawdopodobnie jest OK.
:? Ciezko cos powiedziec konkretnego "Nie widzac zla, nie slyszac zla" :)
<a href="http://h-tsz.com/amFzcWxh">Dostaniesz w PYSK jak klikniesz.
jasql
Bywalec

Re: sprzęgło

Postprzez elco » 17/8/2007, 13:51

watter napisał(a):dodam że przy ruszaniu jest wszystko ok.tylko podczas jazdy

ja kierowalem sie tym zdaniem i wcale nie napisalem, ze przy ruszaniu czy redukowaniu silnik nie jest obciazony. IMPK ja nie szukam problemow ani nie chce cie w zaden sposob obrazic, ale zamiast mnie krytykowac, a nie zdarza sie to po raz pierwszy (w kilku przypadkach sie pomylilem i sie do tego przyznam bez bicia) doradzilbys cos lepszego.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê