sprzęgło
• Strona 1 z 1
sprzęgło
panowie mam pytanko posiadam zephyra 750 problemik to przy redukcji wciśniętym sprzęgle piszczy coś czy to kończące tarcze czy łożysko w sprzęgle do wymianydzwięk ustaje gdy puszczam klamke dodam że przy ruszaniu jest wszystko ok.tylko podczas jazdy
- watter
- Świeżak
to niekoniecznie moze byc sprzeglo. Jezeli dzieje sie to tylko, gdy silnik pracuje pod obiazeniem to byc moze, ktores z lozysk sie rozpada. Dopoki tego nie rozbierzesz i nie zobaczysz to raczej sie nie dowiesz co to moze byc
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
watter napisał(a):dodam że przy ruszaniu jest wszystko ok.
elcommendante napisał(a): Jezeli dzieje sie to tylko, gdy silnik pracuje pod obiazeniem to byc moze, ktores z lozysk sie rozpada. Dopoki tego nie rozbierzesz i nie zobaczysz to raczej sie nie dowiesz co to moze byc
to silnik podczas redukcji jest obciążony.. a podczas przyspieszania nie.... BRAWO!! najlepiej rozebrać silnik
f3
-
lmpk - Świeżak
Skoro slychac to tylko w trakcie jazdy, to prawdopodobnie ktores lozysko w skrzyni biegow.
Sprzeglo prawdopodobnie jest OK.
Ciezko cos powiedziec konkretnego "Nie widzac zla, nie slyszac zla" 
Sprzeglo prawdopodobnie jest OK.

<a href="http://h-tsz.com/amFzcWxh">Dostaniesz w PYSK jak klikniesz.
-
jasql - Bywalec
Re: sprzęgło
watter napisał(a):dodam że przy ruszaniu jest wszystko ok.tylko podczas jazdy
ja kierowalem sie tym zdaniem i wcale nie napisalem, ze przy ruszaniu czy redukowaniu silnik nie jest obciazony. IMPK ja nie szukam problemow ani nie chce cie w zaden sposob obrazic, ale zamiast mnie krytykowac, a nie zdarza sie to po raz pierwszy (w kilku przypadkach sie pomylilem i sie do tego przyznam bez bicia) doradzilbys cos lepszego.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości