wymiana płynu chłodniczego!
• Strona 1 z 1
wymiana płynu chłodniczego!
Witam,
posiadam fazera z 2003 patrzę na zbiornik płynu chłodniczego (chyba ten, znajduję sie pod bakiem????) i jest tam pusto, podobno nie można dolewać jakiego się chce bo mogą się płyny gryźć. Nie wiem jaki był wcześniej więc chciałem zlać stary i zalać nowym!
więc:
1. czy te zbiornik o którym piszę to w ogóle zbiornik płynu chłodniczego?
2. jakaś instrukcja jak to wymienić?
3. odpowietrzyć trzeba układ? jeśli tak to jak?
niby na necie znalazłem jakąś instrukcje ale kolega piszę np" odkręcić śrubę na wysokości zmiany biegów" jak tam nie ma śruby, są dalej ale nie chce odkręcić jakieś od oleju itp!
więc jakbyście mogli to prosiłbym o jakieś zdjęcia albo dokładne pokierowanie!!
z góry dzieki!
posiadam fazera z 2003 patrzę na zbiornik płynu chłodniczego (chyba ten, znajduję sie pod bakiem????) i jest tam pusto, podobno nie można dolewać jakiego się chce bo mogą się płyny gryźć. Nie wiem jaki był wcześniej więc chciałem zlać stary i zalać nowym!
więc:
1. czy te zbiornik o którym piszę to w ogóle zbiornik płynu chłodniczego?
2. jakaś instrukcja jak to wymienić?
3. odpowietrzyć trzeba układ? jeśli tak to jak?
niby na necie znalazłem jakąś instrukcje ale kolega piszę np" odkręcić śrubę na wysokości zmiany biegów" jak tam nie ma śruby, są dalej ale nie chce odkręcić jakieś od oleju itp!
więc jakbyście mogli to prosiłbym o jakieś zdjęcia albo dokładne pokierowanie!!
z góry dzieki!
- matek_232
- Świeżak
spokojnie mozesz dolać płynu, kup sobie prestone on jest mieszany ze wszystkimi płynami. ja nie raz na szybko musiałem czegoś dolać i jak narazie to chyba z 10 płynów róznych mieszałem ze sobą jeszcze nigdy mi sie nic nie stało.
jak spuszczasz to szukasz najnizszego punktu albo to jest pompa wody albo jakis wąż idący gdzies nisko. odkręcasz spuszczasz płyn. i sobie spusc go jakiegos pojemnika, mniej wiecej odmierz pojemnosc, i wlej troche iwecej do chłodnicy, wtedy bedziesz miał pewnosc że układ jest odpowietrzony. jak juz sie odpowietrza to gdzies przy głowicy. ale kazdy sprzet moze byc inny, wiec konkretnie tobie nie poradze. w ksiązce serwisowej na pewno znajdziesz wszelkie info
jak spuszczasz to szukasz najnizszego punktu albo to jest pompa wody albo jakis wąż idący gdzies nisko. odkręcasz spuszczasz płyn. i sobie spusc go jakiegos pojemnika, mniej wiecej odmierz pojemnosc, i wlej troche iwecej do chłodnicy, wtedy bedziesz miał pewnosc że układ jest odpowietrzony. jak juz sie odpowietrza to gdzies przy głowicy. ale kazdy sprzet moze byc inny, wiec konkretnie tobie nie poradze. w ksiązce serwisowej na pewno znajdziesz wszelkie info
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
NIBY wszystkie płyny są mieszalne, tak deklarują producenci. Ale sprzedawcy twierdzą co innego. Zlej resztkę tego co masz i będziesz wiedział jaki kolor. Po zmiksowaniu może się zrobić galareta i wtedy będzie lipa.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
koledzy a moglobyscie mi podeslac zdjecie z zaznaczonym gdzie w fazerze 600 z 2003 znajduje sie zbiornik plynu chlodnicy, niby znalazlem ale znajduje sie nizej niz chlodnica co mnei dziwi a nie chce zalac do jakiegos nieznanego zbiornika;/
(chciałem dodac zdjecie ale nei moge;/)
wiec jak mozecie to bardzo prosze sciagnac z internetu zdjecie fazerka z 2003 rok i zaznaczyc gdzie ten zbiornikk
(chciałem dodac zdjecie ale nei moge;/)
wiec jak mozecie to bardzo prosze sciagnac z internetu zdjecie fazerka z 2003 rok i zaznaczyc gdzie ten zbiornikk
- matek_232
- Świeżak
Masz 2 zbiorniki jeden malutki na płyn hamulcowy i drugi do chłodziwo, co tu można pomieszać zwłaszcza, że korki są opisane... Mój też jest poniżej chłodnicy, jakie to ma znaczenie skoro to nie jest obieg samoczynny tylko masz pompę...
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości