Zobacz wÄ…tek - Problem z Yamaha FZR 600
NAS Analytics TAG

Problem z Yamaha FZR 600

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Postprzez dasiekk » 9/1/2009, 16:40

Nie czytałem całego wątku więc może ktoś to już pisał....Sprawdź masę , oraz czy akumulator ci dobrze trzyma czy może jak potrzebuje przy zapalaniu duzej mocy to mu brakuje , ja tak miałem w końcu rozwaliło mi kau.A świece nie zaszkodzi wymienić.
szukasz dobrych części --> www.goodparts.eu | | szukasz dobrej zabawy --> www.fani2kolek.pl
dasiekk
Świeżak

Postprzez lukaszy » 10/1/2009, 15:34

Witam rowniez jestem posiadaczem FZR 600 3HE i mam ten sam problem z odpaleniem na cieplym silniki po postoju nawed 5min. dzis odpalilem na zimnym bez problemow poczekałem az sie nagrzeje i zgasiłem po 15min probowalem odpalic i nic. wtedy zobaczylem ze iskra nie jest niebieska tylko pomaranczowa i moze to ma wplyw na to? zobacze jutro jak wyglada iskra na zupelnie zimnym silniku. oczywiscie motor jest po regulacjach gaznikow zaworow i nowe swiece.
lukaszy
Świeżak

Postprzez lukaszy » 11/1/2009, 17:52

dzis zobaczylem iskra jest podobna jak wczoraj wiec to nie to bo dzis zapalił normalnie moze zaplon przestawiony?
lukaszy
Świeżak

Postprzez piniooo17 » 12/1/2009, 13:32

zapłonu sie nie reguluje. spróbuj wymienic swiece?? tak masy były sprawdzane i aku tez:) łukasz moze to byc wina cewek zapłonowych koło airboxa.
YAMAHA FZR 600 z 1994
piniooo17
Świeżak

Postprzez lukaszy » 12/1/2009, 17:07

myślałem wlasnie nad cewkami ehh jak tak dalej pujdzie to cały motor bedzie wymieniony :)
lukaszy
Świeżak

Postprzez gustlik » 13/1/2009, 10:15

Witam Panowie
Mam podobny problem z moja fzr-ka
tzn od kiedy zgasiłem ja na zime :D to przestała palić tzn nie wiem czy poprostu strzeliła focha czy co:D
A dokładniej jakos ze 3 tygodnie potrzebowałem garaz zeby na kanał wjechać to podszedłem do niej zakręciłem i zajarzyła wyprowadziłem ja z garage chciałem dać troszeczke gazu i zgasła i później już zapaliła. Wczoraj znowu coś mnie tkneło i podszedłem i to nawet nie zajarała ani razu.
Akumulator zmieniałem jakos w połowie października razem ze świecami i przejeździłem ze 300km więc praktycznie nówki :D
Świece po wykręceniu oczywiscie były mokre (zalane bo kreciłem a on nie zapalił) i maja czrny osad więc obstawiam że motor ma za bogatą mieszanke. wczoraj rozebrałem go i nawet airboxy zdjałem i chciałem odpalić zeby nie było że za mało powietrza i dlatego nie przepala całej benzin. Jak juz sie wczoraj rozkręciłem to zaczałem sprawdzać iskre no i w sumie iskra jest. Świece to oczywiscie NGK cos tam 8e :D nie pametam i powiedzcie mi koledzy co robic co teraz dłubać?? Bo jesli motorek ma iskre paliwo dochodzi bo je czuć to czemu nie chce palic czekać na odwilż i próbować go na hol :D bo jak miałem słaby aku to wystarczyło go rozpedzic tak ze 2-3 metry i odrazu palił., teraz pełno sniego to wole tak nie probować :D ??
Regulacja czyszczenie i synchro robione było 2 lata temu ale co z tego ze teraz chce zrobic to wszystko znowu jak moto nie pali :D
gustlik
Świeżak

Postprzez limak14 » 16/1/2009, 22:27

a tam kolego nie powinieneś mieć świec CR9E?
limak14
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez lukaszy » 17/1/2009, 09:29

ja w swojej FZR mam świece własnie CR-9E takie są jak sie nie myle ponane nawed w książce serwisowej
lukaszy
Świeżak

Postprzez Grzybu » 17/1/2009, 09:55

Gustlik - wygrzej te świece nad gazówką, albo jakimś palniczkiem, oczyść, sprawdź przerwę i wkręć. Powinno pomóc - jak pomoże, to mimo wszystko kup nowe świece, bo te już mogą mieć tendencje do takiego zachowania.

No i oczywiście przy zakupie bierz takie jak opisane w serwisówce.
Grzybu
Bywalec

Postprzez gustlik » 19/1/2009, 09:28

Witam Panowie
jesli chodzi o świece to takie mi kazano kupić w IC
a co do motorku to świece wygrzewałem opalarką elektryczna i nic to nie pomogło. Zaczynam coś podejrzewać że może coś z cewką jest nie tak ponieważ ostatnio chciałem zobaczyć jak wygląda iskra bezpośrednio z kabli i jakaś taka nie za mocna była a poza tym jedna fajka w miejscu połączenia z przewodem wysokiego napięcia jest jakby "podrdzewiała?!?!" a i co najdziwniejsze jak ostatnio po tym grzaniu świec i wogóle próbowałem go odpalić to on potwór nic a nic nie zakabączył. A wczoraj wprowadzałem samochód do garage i mysle sobie a co zobaczymy co bedzie zakręciłem i zaczynał jakby łapać ale to wszystko o dupe potłuć a mówie motor jakbył sezon to wsio było ok ja go poporstu wstawiłem do garage po zimie i jak człowiek go zgasiłem. Nie wiem chyba poczekam aż snieg stopnieje i pójdzie na pych :P
gustlik
Świeżak

Postprzez arekz88 » 30/3/2009, 21:25

Witam Panowie. Chciałbym się dołączyć ponieważ moja FZR-ka zgasła i... buuuu nic. Nie kręci, pompa paliwa nie chodzi po włączeniu stacyjki, a jedyna reakcja po wciśnięciu "RUN" to zapalenie się kontrolek rezerwy i smarowania. Czy ktoś się orientuje o co może chodzić? Osobiście myśle o pierwszym przekaźniku zaraz za akumulatorem podłaczony jes tam plus, rozrusznik oraz wtyczka na 4 piny-do przełącznika po prawej stronie:( ale już sam nie wiem. a jest to model 4jh
Pozdrawiam

AREK Z.
arekz88
Świeżak

Postprzez Adam M. » 30/3/2009, 21:34

Sprawdziles bezpieczniki ?
Adam M.
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez arekz88 » 31/3/2009, 16:19

Tak sprawdzałem i czyściłem masy, sprawdzałem wszystke kosttki i nie wiem ale właśnie wróciłem z pracy więc multimetr w dłon i ide szukać
Pozdrawiam

AREK Z.
arekz88
Świeżak

Postprzez Adam M. » 31/3/2009, 21:24

Sprawdz rowniez czujniki sprzegla i bocznej stopki, czy ktorys nie masuje.
Adam M.
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 8 gości

na górê