Poszukiwania głośnego fajnie brzmiącego tłumika? D&D?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Moi sąsiedzi nie mają żadnych pretensji, kiedyś coś tam marudził typ mieszkający 3 domy dalej że go o pierwszej w nocy obudziłem, ale miałem właśnie mega głośne wydechy które było słychać z ok7km, no i w sumie poszło wtedy kilka odcin właśnie o pierwszej w nocy...
moja wina od tej pory ja w nocy nie hałasuję a w dzień mogę sobie walić odciny ile mi się podoba i nikt mi złego słowa nie powie a ja w zamian nie marudzę jak sąsiad sobie muzyki słucha...
Też podchodzę do okna jak słyszę że leci jakieś moto, ale u mnie przejedzie 1 na dzień w sezonie albo jakaś grupka jadaca nad zalew, ale jakby mi pałowali po nocy pod oknami to pewnie sam bym sięstarał im zwrócić uwagę bo trzeba uszanować to że ktoś chce odpocząć...
Wg. mnie podejście na zasadzie kij z sąsiadami ja mam motocykl i będę sobie pałował to hipokryzja, jakby wam ktoś na całą noc postawił pod oknem zdezelowanego poloneza z dresami słuchajcymi "ona tańczy dla mnie" tak że aż tablica rejestracyjna brzęczy od basu z tuby i tak do 4.30 nad ranem to byście się nie wkur*iali?
no przecież dla nich to może być piękniejsze niż jakieś tam klekotanie 600ccm...
moja wina od tej pory ja w nocy nie hałasuję a w dzień mogę sobie walić odciny ile mi się podoba i nikt mi złego słowa nie powie a ja w zamian nie marudzę jak sąsiad sobie muzyki słucha...
Też podchodzę do okna jak słyszę że leci jakieś moto, ale u mnie przejedzie 1 na dzień w sezonie albo jakaś grupka jadaca nad zalew, ale jakby mi pałowali po nocy pod oknami to pewnie sam bym sięstarał im zwrócić uwagę bo trzeba uszanować to że ktoś chce odpocząć...
Wg. mnie podejście na zasadzie kij z sąsiadami ja mam motocykl i będę sobie pałował to hipokryzja, jakby wam ktoś na całą noc postawił pod oknem zdezelowanego poloneza z dresami słuchajcymi "ona tańczy dla mnie" tak że aż tablica rejestracyjna brzęczy od basu z tuby i tak do 4.30 nad ranem to byście się nie wkur*iali?
no przecież dla nich to może być piękniejsze niż jakieś tam klekotanie 600ccm...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Stany89 napisał(a):niby na jakiej podstawie ?
a takiej:
Art. 132. Ustawy z dnia 20 czerwca 1997r. Prawo o ruchu drogowym (Dz.U. z 2005 r. Nr 108, poz. 908) 1. Policjant zatrzyma dowód rejestracyjny (pozwolenie czasowe) w razie:
1) stwierdzenia lub uzasadnionego przypuszczenia, że pojazd:
zagraża bezpieczeństwu,
zagraża porządkowi ruchu,
narusza wymagania ochrony środowiska,
z tego co słyszałem to nawet nie musi mieć urządzenia pomiarowego żeby zatrzymać i ukarać za przekroczenie prędkości...[/quote]
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Jak na ograniczeniu do 30 liście z drzewa lecą to jest to brane nie jako przekroczenie prędkości, a właśnie zagrażanie bezpieczeństwu
Podobnie jak wbijając się samochodem w autobus pełen ludzi bądź cysternę nie dostajesz mandatu i 6 punktów karnych za spowodowanie kolizji, tylko odpowiadasz przed sądem za katastrofę w ruchu lądowym
Tylko że musi to być rzeczywiście ewidentny wyjec.

Podobnie jak wbijając się samochodem w autobus pełen ludzi bądź cysternę nie dostajesz mandatu i 6 punktów karnych za spowodowanie kolizji, tylko odpowiadasz przed sądem za katastrofę w ruchu lądowym

Tylko że musi to być rzeczywiście ewidentny wyjec.
Motocykle sportowe są do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Ścigacz.pl
SkoQ napisał(a):Jak na ograniczeniu do 30 liście z drzewa lecą to jest to brane nie jako przekroczenie prędkości, a właśnie zagrażanie bezpieczeństwu
tu masz racje i sie z tobą zgadzam

SkoQ napisał(a):Podobnie jak wbijając się samochodem w autobus pełen ludzi bądź cysternę nie dostajesz mandatu i 6 punktów karnych za spowodowanie kolizji, tylko odpowiadasz przed sądem za katastrofę w ruchu lądowym
a tu masz tak w 50% racje

aprilia RSV4
-
suhy-19 - Moderator
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
-
suhy-19 - Moderator
słuchajcie jak mogłem zajechać motor, po kupnie poszła do zrobienia zaworów na 1 cylindrze było 9 na pozostałych 12.6/12.9 ciśnienia po zaworach to samo . przyszedł koniec sezonu zdjeliśmy głowicę i pękniete cylindry na 2 i 3 garze, co mam wrócić do Vergona i powiedzieć że sprzedął mi taki motor ? Nie jestem pewnien czy on mi taki sprzedał czy stało się to w trakcie sezonu. Gość który robił mi zawory proponowął mi to zrobić czyli zdjąć głowiće od razu po kupnie kiedy na 1 cyl było już słabe ciśnienie lecz zostawiłem to w spokoju a szkoda bo gdybym od razu to zrobił być może bym oszczędził teraz 3 tys za remont.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/991 ... 2d32c.html
Seba i za tym i za tym Ci którzy mają silniki na sell mówią ze idelany tylko ciśnienie bije po 9 atm, taki miałem przypadek w pl i na ebay he i weś kup silnik do r6[/url]
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/991 ... 2d32c.html
Seba i za tym i za tym Ci którzy mają silniki na sell mówią ze idelany tylko ciśnienie bije po 9 atm, taki miałem przypadek w pl i na ebay he i weś kup silnik do r6[/url]
-
Stany89 - Świeżak
Chyba powinienem zabrać głos, żeby nie było jakichś niejasności.
Jak wystawiłem moto to jednym z potencjalnych klientów na moją R6 był mój bardzo dobry kolega, do zakupu finalnie nie doszło, ale gdybym miał jakiekolwiek wątpliwości to nie polecałbym jej kumplowi.
W 2011 zrobiłem duży serwis w www.motorakowski.pl , chwilę po tym pojechałem na niej do Wenecji bez cienia wątpliwości czy temu podoła i do czasu sprzedaży (styczeń 2013) żaden mechanik się do niej nie dotykał bo raz, że nie było potrzeby, a dwa że przebieg tego nie wymagał, więc o ciśnieniu na tym cylindrze się nie wypowiem, bo po prostu nic o tym nie wiem bo skąd.
Wiem tyle, że moto sprzedałem w styczniu 2013, pod koniec 2012 szła łeb w łeb z prawie nową R6 z 2010r mojego znajomego, więc chyba nieźle.
Co działo się po sprzedaży? Tego nie wiem, ale po kilku smsach wymienionych z kolegą Stany89 w dniu sprzedaży mogę się tylko domyślać, że R6 łatwo nie miała od samego początku.
Żeby była jasność - niczego nie przesądzam i nikogo nie obarczam winą, bo jak było to nie wiem ani ja ani Stany.
Sprzedałem moto z czystym sumieniem, więc śpię spokojnie.
Jak wystawiłem moto to jednym z potencjalnych klientów na moją R6 był mój bardzo dobry kolega, do zakupu finalnie nie doszło, ale gdybym miał jakiekolwiek wątpliwości to nie polecałbym jej kumplowi.
W 2011 zrobiłem duży serwis w www.motorakowski.pl , chwilę po tym pojechałem na niej do Wenecji bez cienia wątpliwości czy temu podoła i do czasu sprzedaży (styczeń 2013) żaden mechanik się do niej nie dotykał bo raz, że nie było potrzeby, a dwa że przebieg tego nie wymagał, więc o ciśnieniu na tym cylindrze się nie wypowiem, bo po prostu nic o tym nie wiem bo skąd.
Wiem tyle, że moto sprzedałem w styczniu 2013, pod koniec 2012 szła łeb w łeb z prawie nową R6 z 2010r mojego znajomego, więc chyba nieźle.
Co działo się po sprzedaży? Tego nie wiem, ale po kilku smsach wymienionych z kolegą Stany89 w dniu sprzedaży mogę się tylko domyślać, że R6 łatwo nie miała od samego początku.
Żeby była jasność - niczego nie przesądzam i nikogo nie obarczam winą, bo jak było to nie wiem ani ja ani Stany.
Sprzedałem moto z czystym sumieniem, więc śpię spokojnie.
-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
a więc teraz ja
jest to moje pierwsze moto lecz zaznaczam od razu że mimo tego że jest pierwsze nie było piłowane na zimnym silniku , nie było walone z wydechu na zimnym ponieważ są ludzie którzy wokół mnie mają moto i uświadamiają pewne rzeczy. Jeśli sprzedałeś z czystym sumieniem to albo tego nei wiedziałeś albo padło już jak ja byłem właścicielem one tak miały i to nie jesty pierwsza r6 z tym problemem to że jechała łep w łep to nawet jak na koniec miała ciśnienie 8 też jechała i wszystko się zgadza nie miałem problemu żeby z innymi 600cm nie iść łep w łep mowa o 99-02.
Gdybym od razu po kupnie zdjął głowice napewno bym Ci ją odprowadził tak nie mogę nic powiedzieć bo nie wiem czy było to za Twojej kadencji czy za mojej. problem jest ciężki do rozwiązania a właściwie problem silnika , znalezienia nowego dobrego.
Pozdrawiam

Gdybym od razu po kupnie zdjął głowice napewno bym Ci ją odprowadził tak nie mogę nic powiedzieć bo nie wiem czy było to za Twojej kadencji czy za mojej. problem jest ciężki do rozwiązania a właściwie problem silnika , znalezienia nowego dobrego.
Pozdrawiam
-
Stany89 - Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa