Zobacz wÄ…tek - Suzuki RF 600 Nie pali
NAS Analytics TAG

Suzuki RF 600 Nie pali

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Postprzez scyzoryk91 » 21/2/2013, 20:55

za bardzo skręcony na wale... Tzn. musi być 28 NM a było troszkę więcej.. i kręcił ale miał opór i nie mógł zaskoczyć.. ale po ponownym rozebraniu wyczyszczeniu i złożeniu do kupy wszystko chodzi jak należy tylko jeszcze jedna rzecz mnie gryzie... na wolnych słychać jakieś pukanie też tak było przed przekładką skrzyni wygląda jakby od koszyczka sprzęgłowego i tu pytanie czy to tarczki czy cały kosz wymienić?? jak tarczki to nowe bym kupił a jak kosz to muszę poszukać jakiś w dobrym stanie chyba ze to zębatki rozrusznika... jak tak jest z 2 tyś obrotów już tego nie słychać najgorzej jak jest 1 tyś to słychać i to wkurza troszke
-_- SuZuKi RF -_-
scyzoryk91
Świeżak

Postprzez mirekm71 » 22/2/2013, 19:46

Jesli wciskasz sprzeglo i cichnie to kosz jesli nie to cos innego.
mirekm71
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez scyzoryk91 » 22/2/2013, 21:09

wciskam sprzęgło zmienia ton delikatnie.. jak odkręcę korek wlewu oleju to słychać ewidentnie ze coś od strony kosza sprzęgłowego... wydaje mi się że to nie zębatki rozrusznika...Tylko w koszu jest taka tuleja na wałku i ona już pewnie wyrobiona jest i przy wolnych obrotach słychać to... teraz jak pochodził troszkę i się rozgrzał to słychać tylko było jak włączyłem jedynkę nacisnąłem hamulec i puszczałem sprzęgło to jak schodził na 700 obrotów to było słychać a przy około 1200 ciszej już... chyba to zostawię u kumpla w rf-ie też tak jest....na następny rok będę robił rozrząd itp. wiec zajmę się i tym to napiszę ewentualnie jak rozwiąże problem... chyba ze jakieś pomysły...
-_- SuZuKi RF -_-
scyzoryk91
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê