Er5 - nie trzyma niskich obrotów po regulacji luzów zaworowych.
• Strona 2 z 2 • 1, 2
http://forum.kawasaki-er5.pl/download/f ... &mode=view
Element oznaczony różowym "6", po drugiej stronie też jest tylko na focie zasłania go obudowa termostatu i linki
[/url]
Element oznaczony różowym "6", po drugiej stronie też jest tylko na focie zasłania go obudowa termostatu i linki

- Corr
- Świeżak
Czyli jednak to nie to. U mnie jest wersja przedliftowa i chyba dlatego mam tam po prostu zaślepki. masz może pomysł takiej sytuacji w mojej er?? koleś od którego kupowałem moto stwierdził, że zaczęło się tak robić po jego czyszczeniu gaźników i że wystarczy synchronizacja, czy ustawienie śrub składu mieszanki według serwisówki pomoże??
- bober15
- Świeżak
Nie synchronizacji to nie ustawienie śrub składu mieszanki tylko wyrównanie podciśnień między gaźnikami. A tak poza tym to dane serwisowe w paru letnim moto to tylko wartości wyjściowe do regulacji.
-
mati22252 - VIP Åšcigacz.pl
wiem, że to nie jest to samo. synchronizację zrobiłem i nie dało to wymaganych efektów dlatego pomyślałem, że może to być wina źle ustawionego składu mieszanki.
Dobra już po problemie wymiana świec i zwiększenie ilości benzyny w mieszance paliwowo-powietrznej przyniosło oczekiwane efekty.
Dzięki wszystkim za pomoc
Dobra już po problemie wymiana świec i zwiększenie ilości benzyny w mieszance paliwowo-powietrznej przyniosło oczekiwane efekty.
Dzięki wszystkim za pomoc

- bober15
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości