Zobacz wątek - Zakuwarka do łańcuchów
NAS Analytics TAG

Zakuwarka do łańcuchów

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Postprzez Przemo_rene » 13/2/2012, 10:56

Co do zakuwarki to ta rothewalda czy jakoś tak daje radę. Tylko jako zakuwarka bo jako rozkuwarka to już wymięka więc lepiej nawet nie próbować (sworzeń wypychający się gnie bo nie możliwym jest ustawić go poprawni idealnie w osi)

Samo zakuwanie jest w sumie proste ale trzeba mieć wyczucie by za mocno i nie za słabo dociągać nity i blaszkę. Ma być tak jak każde inne ogniwo, równo, ładnie i pewnie. Klucze 27 i 19 do tego dobre miej ;)

ps. Stary łańcuch najlepiej utnij gumówką po prostu na tylnej zębatce (i tak ją zmieniasz przecież...). To tak ode mnie.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
Przemo_rene
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez tomek_gda » 13/2/2012, 11:11

Tak też zrobię. Akurat jeśli chodzi o pozbycie się starego łańcucha to albo brzeszczot albo szlifierka, wcale nie planowałem go rozkuwać tym narzędziem.
Chociaż na filmiku który cześniej dałem (LINK (otwórz link)) jeśli wierzyć w to co facet mówi to też robił to pierwszy raz i rozkuł bez problemu. Te sworznie/bolce nie powinny być hartowane? Oczywiście mam świadomość że to nie czyni ich nieśmiertelnymi :wink:
Tak czy inaczej narzędzie będzie służyło tylko do zakuwania.
tomek_gda
Świeżak

Postprzez RUTRA.RD » 13/2/2012, 11:31

pamiętaj aby starym łańcuchem cisnąc za bezpańskim psem ! :) ( ale tak żeby go nie trafić ! )
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 17 gości

na górê