Liczniki do streeta , pomocy !! ??
• Strona 2 z 2 • 1, 2
No i co z tego? R1 i tak jest zajebiście mocna i większość, a nawet prawie wszyscy nie są w stanie wykorzystać tej mocy w 100% więc co to robi czy będzie miał 150 czy 180 skoro i tak nie będzie jej można wykorzystać
Chyba chodziło wam o licznik, a nie o moc więc koniec off-topa.

Chyba chodziło wam o licznik, a nie o moc więc koniec off-topa.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
To ja się podłącze do tematu.
Przede wszystkim szacun ludziska bo jestem tu nowy.
A mój problem to liczniki w Cebrze 1000 sc 24.
Zanabyłem taką przerobioną na łobuza
i ma to to podłączony licznik od GSXeRa 1100. Problem polega na tym, że licznik mocno zawyża prędkość (inne przełożenia na ślimaku). W Cebrze 24 ślimak jest na wałku zdawczym silnika, SC 21 ma jeszcze ślimak na kole, GSXR też...
Zastanawiam się czy wogóle uda mi się podłączyć jakikolwiek inny licznik który będzie w miare zgodny, czy jestem skazany na oryginalne zegary. Nie mam za bardzo na czym testować a nie chcę wtopić kupując w ciemno... Wiecie może czy da się coś podpasować pod silnik sc 24? - Może ktoś przerabiał już ten problem..?
Przede wszystkim szacun ludziska bo jestem tu nowy.
A mój problem to liczniki w Cebrze 1000 sc 24.
Zanabyłem taką przerobioną na łobuza

Zastanawiam się czy wogóle uda mi się podłączyć jakikolwiek inny licznik który będzie w miare zgodny, czy jestem skazany na oryginalne zegary. Nie mam za bardzo na czym testować a nie chcę wtopić kupując w ciemno... Wiecie może czy da się coś podpasować pod silnik sc 24? - Może ktoś przerabiał już ten problem..?
-
Grzybu - Bywalec
ja mialem ten sam problem robie streeta z fzr 1000 i zegary bardzo nie pasuja od calej mojej koncepcji poprostu so okropnie brzydkie i wielkie wiec postanowilem wywalic oryginalne obudowy i dotoczyc puszki z alu a nastepnie wsadzic budziki do srodka koszt calej zabawy to jakies 200-300 zl a wiec o wiele taniej niz kosso czi inne tego typu zabawki a efekt naprawde fajny
FZR 1000 92 r STREETFIGHTER
-
nurczas - Świeżak
- jakubek375
- Świeżak
Też już myślałem o takim rozwiązaniu. A gdzie da się kupić małe kawałki rur o takim przekroju. Bo jak przeglądam oferty w internecie to - po pierwsze ciężko o takie średnice a dwa - trzeba kupić całe 6 metrów
jakubek375 - dzięki

jakubek375 - dzięki

-
Grzybu - Bywalec
No zgadza siÄ™
ale design i te sprawy... chce żeby moto jakoś wyglądało, więc marzy mi się jakaś podwójna lampa i dwa dzielone zegary. Ostatecznie jeden. Centralnie ustawiony obrotomierz..
...i zalążek owiewki, bo jak się ostatnio ta cała entomologia pojawiła to pape z owadów szpachelką muszę czyścić
ale wracając... da się za pomocą internetu wyszukać tak drobne elementy surowego materiału do "wyrzeźbienia" takich puszek? bo zdaje mi się, że zakłady metalurgiczne raczej nie bawią sie w takie drobne handle.
Jak ktoÅ› wie co i gdzie to piszcie....

...i zalążek owiewki, bo jak się ostatnio ta cała entomologia pojawiła to pape z owadów szpachelką muszę czyścić

ale wracając... da się za pomocą internetu wyszukać tak drobne elementy surowego materiału do "wyrzeźbienia" takich puszek? bo zdaje mi się, że zakłady metalurgiczne raczej nie bawią sie w takie drobne handle.
Jak ktoÅ› wie co i gdzie to piszcie....
-
Grzybu - Bywalec
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości