olej do zx6r- mały problem.
• Strona 2 z 2 • 1, 2
limak14 napisał(a):Ja pracowałem w sklepie/serwisie 2 lata i jeszcze nigdy nie spotkałem się z awarią powstałą na skutek zmiany oleju na "wyższy".
Ja nie pracowalem i przemawia to za moja nie wiedza...
Tyle ze widzialem juz silniki, ktore od takich kombinacji z olejami padly...
To by bylo na tyle w temacie

929
-
cycu_rsko - Moderator
Kiedyś był temat o olejach na forum i obalano tam mit przechodzenia na wyższe oleje. Poszukaj ADAM i tam się wszystkiego dowiesz.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Ale ja wiem że można przechodzić i dział mechniki znam od podszewki. Chciałem poznać wasze zdanie jakie wy oleje polecacie jako użytkownicy a nie sprzedawcy, bo to istotna rzecz aby nalać coś sprawdzonego przez innych użytkowników a nie tego co polecają media/sprzedawca. Wiadomo jak jest na rynku i jakie chwyty mają różne firmy
Co do mitu o przechodzeniu z minerala np na syntetyk to znam go i go nie wyznaje 

Aktualnie er one....
- Adam093
- Świeżak
Wiadomość z ostatniej chwili:D Dzwoniłem to poprzedniego właściciela co za olej zalewał i mówił mi że motul 10w40 ale nie pamięta czy pełen czy pół syntetyk. Tak więc napewno zaleje to samo bo mi się podoba praca motorka na tym oleju, kwestia teraz czy 7100 czy 300v. Zobaczymy na ile mi sałaty wystarczy
ale myślę że na 300v będzie.

Aktualnie er one....
- Adam093
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości